Akdeniz’i dev vatozlar bastı

Akdeniz’i dev vatozlar bastı

Akdeniz’i dev vatozlar bastı

14 Mart 2017 - 17:59

Akdeniz'de balıkçıların ağlarına takılan dev vatozlar görenleri şaşkına çevirdi. 150-200 kilogram ağırlığındaki “denizlerin batman'i” vatozlar İstanbul'da bir balıkçıda sergilenmeye başlandı.
Yaklaşık 150-200 kilogram ağırlığındaki  14 vatoz, balıkçılar tarafından güçlükle tekneye çıkarıldı. Daha sonra Vatozları İstanbul'daki Balıkçı Kenan Beylikdüzü'nde sergilemeye başladı. Denizlerin Batman'i olarak bilinen vatozları vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Vatandaşlar, görüntüsü ile batman'e benzeyen vatozların fotoğraflarını çekti.
  İki gün boyunca vatandaşların ziyareti için restoranın girişinde sergilenecek olan vatozlar için ardından ziyaretlerin mumyalama çalışmaları başlayacak. Akdeniz’in batmanleri sonraki nesiller için bir çok balık türü ve ürününün olduğu Türkiye Deniz canlıları Müzesi’nde korunacak.

  Devasa balıkları vatandaşlara buluşturduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden ve herkesi balıkları görmeye davet eden Balıkçı Kenan Balcı, “Akdeniz’de yakalandı, 14 tanesini Türkiye Deniz canlıları Müzesi’nde ölümsüzleşsin diye müzeye gönderdiler. 45 senedir balıkçıyım böyle bir şey görmedim. Batman diye de anılıyor, şu anda biz batman'i yakaladık. Herkesin gelip görebilmesi için. Vatozun vatozu devin devi, yarasa vatoz balığı görülmemiş bir şey. Aileler, öğretmenler, öğrencilerimizi, gençlerimizi, getirip bunu görmelerini istiyorum. 100 sene sonraki insanlarımız bunları görüp dokunabilsin, gerçekten çok şaşırtıcı" şeklinde konuştu.
  "Değişik oluyor her zaman görülebilen bir balık değil”
  Balık yemek için gelen ve balıkları gördüğüne çok şaşırdığını ifade eden Aylin Türkol, “Eski Foçalı’yım orada görmüştüm. İlk defa İstanbul’ geldim hiç yabancılık çekmedim balıklar sayesinde. Değişik oluyor her zaman görülebilen bir balık değil” dedi.

  “İlk kez görüyorum, şoktayım"
  Vatoz balıklarını görmenin ilginç olduğunu belirten Meral gülşen, “İlk kez görüyorum, şoktayım. İsmini duymuştum vatoz balığının görmek buraya kısmet oldu. Şu an anlamaya çalışıyorum. Beylikdüzü için heyecanlıyım, ilçe için güzel bir şey olur herhalde” diye konuştu.

İZMİR'DE BALIKÇILARIN AĞINA 30 VATOZ TAKILDI

İzmir’de balıkçılar, derin sularda yaşayan, kelebek kanadına benzeyen yüzgeçleriyle dikkati çeken 30 vatoz avladı. Akdeniz açıklarında avlanan balıkçıların yaklaşık 3 metre genişliğinde, 150 ile 200 kilogram ağırlığında yakaladığı vatozlar görenleri şaşırtıyor. İzmirli vatandaşlar da tezgahlarda ender görülen bu balıkların cep telefonlarıyla fotoğraflarını çekiyor. İzmir Balıkçı İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan, “Vatoza Yunanistan’dan çok talep var. Bu nedenle vatozları Yunanistan’a satacağız. 30 tane balığımız 150 kilogram ile 200 kilogram arasında değişiyor. Biz bu balıkları burada işleyeceğiz, temizleyip 1-2 kilogramlık paketler halinde Yunanistan’a ihraç edeceğiz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x