KONAKLI DAHİLER BAŞARIYA KİLİTLENDİ

KONAKLI DAHİLER BAŞARIYA KİLİTLENDİ

01 Kasım 2016 - 11:46

Konaklı dahiler başarıya kilitlendi

İzmir’in merkez ilçesi Konak'ın dezavantajlı bölgelerinde yaşayan çocuklar gözetilerek hazırlanan‘Bizim Dahiler' projesi kısa sürede başarıya ulaştı. Konak Belediyesi'nin, 'Her çocuk potansiyel bir dahidir' fikrinden yola çıkarak hayata geçirdiği projeye katılan çocuklar; akıl yürütme ve problem çözme becerileri kazanırken, artan konsantrasyonları sayesinde hızlı düşünme ve karar alma yetenekleri gelişti. Eğitimler sayesinde etkili iletişim kuran, sabırlı ve sorumlu olmayı öğrenen çocuklar, edindikleri bu kazanımlarla okullarındaki sınavlarına hazırlanıyor.

60 ÇOCUĞA ÖZEL DERS

Yürütücülüğünü Konak Belediyesi Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü'nün yaptığı, eğitimlerini ise Dünya Zeka Oyunları Federasyonu üyesi Türk Beyin Takımı’nın verdiği proje ile çocukların zeka oyunları yardımıyla IQ'larını geliştirmelerine olanak sağlanıyor. Projeye yaşları 8 ila 12 arasında değişen toplam 60 çocuk katılıyor. Eğitimler Konak Belediyesi'nin Agora, İsmetpaşa, Basmane ve Gültepe semt merkezlerinde hafta içi veriliyor. Çocuklar Uzman Eğitmen Pınar Ertok eşliğinde haftada iki gün birer saatlik dersler alıyor. Konak Belediyesi’nin hayata geçirdiği projenin ilerleyen dönemlerde yaygınlaştırılarak, katılan öğrenci sayısının artması hedefleniyor.

DEĞİŞİM FARK EDİLİYOR

Proje Sorumlusu Sosyolog Erdal Özkaya, çocukların öğrenme sonucunda hata yapma, hatalarını kendi kendilerine düzeltmeleri için fırsat tanındığında kendilerini mükemmel bir şekilde ifade ettiklerini belirterek, “Bu eğitimler verilirken; çocukların olumlu tutumlar kazanırken, şiddet, saldırganlık, bağımlılık ve kötü alışkanlıklar gibi olumsuz davranışlardan da uzak tutmayı başardığımız için ayrıca mutluluk duyduk” dedi.

OYUNLA ÖĞRENİYORLAR

Beş aydır devam eden eğitimleri aksatmayan Hamza Turay da proje sayesinde matematik bilgisinin ilerlediğini, dikkatinin geliştiğini belirtti. Dünya Zeka Oyunları Federasyonu Üyesi ve Türkiye Temsilcisi Türk Beyin Takımı eğitmeni Pınar Ertok ise, çocukların gelişiminde akıl ve zeka oyunlarının çok büyük katkısı olduğunu dile getirdi. Ertok, projeye katılan çocukların günlük hayatta karşılaşabilecekleri her türlü duruma karşı farklı bakış açısı geliştirdiklerini fark etmeye başladıklarını, ayrıca daha dikkatli ve soruları hızlı çözdüklerini dile getirdi. Ertok, “Çocuklarımızın başarıları bir yarışma düzenlenerek ödüllendirilebilir. Yılsonunda İzmir’de Türk Beyin Takımı seçmeleri düzenlemek istiyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x