ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ YETKİLİSİ TARTIŞILAN FOTOĞRAFI ANLATTI

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ YETKİLİSİ TARTIŞILAN FOTOĞRAFI ANLATTI

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ YETKİLİSİ TARTIŞILAN FOTOĞRAFI ANLATTI

06 Ocak 2017 - 17:18

ABD'nin Ankara Büyüküleçiliği'nden bir yetkili, büyükelçiliğin twitter hesabından yayınlanan ve tartışma yaratan Nihat Erim fotoğrafını izah etti. Yetkili, fotoğrafın bir kampanya çerçevesinde twitter hesabı üzerinden paylaşıldığını belirterek,"Arşivlerimizde bulunan bu fotoğraflar, ABD ile Türkiye arasındaki çok boyutlu, köklü ve tarihi ilişkileri gözler önünesermektedir. Bu nedenle, soz konusu fotoğrafları bir süre once #tbt hashtagi ile paylaşmaya basladik. Kampanyanın ilk haftalarında da son derece olumlu geri donuşler aldık. Dolayısıyla dünkü paylaşıma ilişkin olarak da, herhangi başka bir niyet ya da vurgulanmak istenen baska bir husus bulunmamaktadır" dedi.
aşbakan Binali Yıldırım, ABD Ankara Büyükelçiliği’nin suikaste uğrayan eski Başbakan Nihat Erim ile eski ABD Başkanı Nixon’un fotoğrafına yer veren sosyal medya mesajının sorulması üzerine, "Duydum. Nereden aklına gelmiş gider ayak. Sormak lazım kendisine. Ben de bir alaka kuramadım da. Hangi mesajı verdiği... (Bir gazetecinin ‘altında bir mesaj yok deniliyor’ sözleri üzerine) Yoksa o zaman zevzeklik yapmış" yanıtını vermişti.

İNÖNÜ VE BAYAR FOTOĞRAFLARI

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden bir yetkili fotoğrafla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

ABD Büyükelçiliği; geçtiğimiz Aralık ayının başından bu yana “#tbt fotoğraflarla #TürkAmerikanDostluğu” etiketiyle sosyal medya paylaşımları yapmaktadır. Bu kapsamda, arşivlerden çıkarılan üst düzey Türk ve ABD’li yetkililerin ikili gorüşmelerine ve ziyaretlerine ilişkin fotograflar, buyukelçiligin Twitter hesabindan #tbt etiketiyle her Persembe gunu paylaşılmaktadır.
Şimdiye kadar, ABD Başkanları Eisenhower ve Roosevelt, Başkan Yardımcıları Johnson ve Nixon ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanları İsmet İnönü ve Celal Bayar'ın yer aldıklari fotoğraflar paylaşılmıştır. Dünkü paylaşımda da bu kapsamda yapılmıştır ve paylaşımların diğer yetkililere ait fotoğraflarla sürmesi planlanmaktadır.

Başka bir niyet yok

Arşivlerimizde bulunan bu fotoğraflar, ABD ile Türkiye arasındaki çok boyutlu, köklü ve tarihi ilişkileri gözler önüne
sermektedir. Bu nedenle, soz konusu fotoğrafları bir süre once #tbt hashtagi ile paylaşmaya basladik. Kampanyanın ilk haftalarında da son derece olumlu geri donuşler aldık. Dolayısıyla dünkü paylaşıma ilişkin olarak da, herhangi başka bir niyet ya da vurgulanmak istenen baska bir husus bulunmamaktadır. Öte yandan, arşivlerde yer alan fotoğrafların yayınlanmasının arkasında gizli bir anlam bulmaya çalışanların amaçlarının sorgulanması gerekmektedir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x