KIRSALDA SIKIŞAN TERÖRİSTLER KANDİL’İ TEHDİT ETTİ!

KIRSALDA SIKIŞAN TERÖRİSTLER KANDİL'İ TEHDİT ETTİ!

12 Kasım 2016 - 17:45

KIRSALDA SIKIŞAN TERÖRİSTLER KANDİL'İ TEHDİT ETTİ!

PKK'ya yönelik operasyonlar aralıksız devam ederken, teröristlerin kendi aralarında yaptıkları telsiz görüşmelerinde üst yönetimin acilen bir tedbir almaya çağırdığı ortaya çıktı.Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Çukurca ve Irak'ın kuzeyinde toplam 9 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

İHA TESPİT EDİP ANINDA VURDU

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, Çukurca Uzundere Güven dağı güneyinde Irak kuzeyi Nirva Seytu dağında (ZAP Bölgesi) tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu 2 terörist silahlı insansız hava aracı ile saat 07.00'de etkisiz hale getirildi. Çukurca Uzundere Güven Dağı güneyinde Irak kuzeyi ASUŞ Dağında tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu 4 terörist de silahlı insansız hava aracı ile saat 07.20'de etkisiz hale getirildi.

ANLIK İSTİHBARAT DEĞERLENDİRİLDİ, 3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

12 Kasım 2016 tarihinde 11.22-11.35 saatleri arasında Irak Kuzeyinde ZAP Bölgesine (Nirva Seytu dağı), alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendi. Bölgede tespit edilen 3 hedef (bir silah mevzii ve iki sığınak) imha edildi. Bu esnada bölücü terör örgütü mensubu 3 terörist de etkisiz hale getirildi. Askeri kaynaklar, görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarının emniyetle üslerine döndüğünü ve operasyonların devam ettiğini bildirdi.

ÇARESİZLİKLERİ TELSİZ KONUŞMALARINDA

Öte yandan, bugün saat 11.55'te teröristlerin kendi aralarında panik içinde yaptıkları açık telsiz görüşmelerinde, icra edilen baskın tarzındaki bu hava taarruzlarıyla çok kayıp verdikleri, sığınak olarak kullandıkları alanların tamamen imha edildiği ve yaşam şartlarının çok kötüleştiği, yiyecek bulmakta zorlandıkları, İHA'lar yüzünden kafalarını dahi dışarı çıkaramadıkları, en ufak bir hatalarında başlarına bomba yağdırıldığı, üst yönetimin acilen bir tedbir alması gerektiği, aksi takdirde bulundukları alanları terk etmek zorunda kalacakları, zira yeni katılım yapanların kaçmak için fırsat kolladıkları yönündeki konuşmaları tespit edildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x