İZMİR SESSİZ KALMAYACAK STK’LAR ARAKAN İÇİN BİRLEŞTİ

İZMİR SESSİZ KALMAYACAK STK'LAR ARAKAN İÇİN BİRLEŞTİ

İZMİR SESSİZ KALMAYACAK STK'LAR ARAKAN İÇİN BİRLEŞTİ

12 Eylül 2017 - 13:54

İzmirli Sivil Toplum Kuruluşları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın destek talebi üzerine bir araya geldi. Toplantıda Arakan'da Müslüman azınlığa yönelik yapılan katliamlara sessiz kalmamak amacı ile yürütülecek projeler konuşuldu. Türkiye Demokratik Dernekler Fedarasyonu Başkanı Yalçın Kocabıyık önderliğinde toplanan STK ve Fedarasyon başkanlarına, Başbakan Danışmanı Metin Özçelik ve konfedarasyon başkanları eşlik etti.
Toplantıda açılış konuşmasını yapan Yalçın Kocabıyık, 
'Ne yazık ki dünya sessiz, sağır, dilsiz. Arakan'a ilk yardım elini uzatan Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan oldu. Arkasından TİKA, KADEM VE KIZILAY tarafından yardımlar yağdı. O zaman sıra bize geliyor. Bizler de STK'lar olarak bu duyarlılığı etrafımızdan başlayarak Türkiye'ye yaymak ve bu konuda ne yapılması gerekiyorsa onları yapmak zorundayız.'  dedi. STK'lara önemli bir görev düştüğüne vurgu yapan Kocabıyık sözlerini şöyle sürdürdü: 'Bizlere düşen görev de oldukça önemlidir. Bundan sonraki hedefimiz tüm STK üyelerinin toplanacağı büyük bir yemekli toplantının yapılması ve Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu öncülüğünde bir araya gelmemiz.'
'İZMİR İLKLERİ BAŞLATAN ŞEHİR'
Toplantıda söz alan bir diğer isim ise  Protestan Vaftiz Kiliseleri Türkiye Başkanı Ertan Çelik oldu. Çelik,  'İstatistiki verilere göre ABD 'den sonra en çok yardım yapan ülke bizim ülkemizdir. Biz Türkiye'de yaşayan insanlar olarak hiçbir dil, din, ırk ayrımı yapmadan dünyadaki mazlum olan ve birçok yerde haksızlığa uğrayan azınlıklara yardım eli uzatmalıyız. Bununla gurur duymalıyız. Bizler birçok ilki başlatan bir şehir olan İzmir'de yaşayan İzmirliler olarak Arakan Müslümanlarına yardım elimizi uzatmalıyız.' şeklinde konuştu.
'MİLLİ MESELELERDE YUTKUNMAYI BİLECEĞİZ'
Ardından Belediye Başkanları Birliği Başkanı ve Eski Bornova Belediye Başkanı Cengiz Bulut, İzmirli STK'lara seslendi. Sözlerine anektodlar ile başlayan Bulut, 'Milli davalarda yutkunmayı bileceğiz, milli meselelerde susmayı bileceğiz. Bugün Türkiye'nin milli meselelerinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yönetenleri milli davaları yürütenleri alkışlamayı bilmeliyiz. Hepinizi tebrik ediyorum.'  diye konuştu.
'DAMLAYA DAMLAYA GÖL OLUR'
İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, 'Bir elin nesi var diyeceğiz, Damlaya damlaya göl olur. Hep beraber katkıda bulunacağız. Arakan'lı müslüman kardeşlerimize de mutlaka el uzatacağız.' dedi.
İl Dernekler Müdürü Turgay Esen ise Vali Erol Ayyıldız'ın toplantıya yoğunluktan dolayı katılamadığını belirterek sözlerine başladı. Esen, ' Her ne kadar devletin kamu kısmında olsak da bir aileyiz. Gerek inanç sistemi ile gerek farklı toplulukları ile Güzel İzmir. Bu olayda Arakan müslümanlarına yönelik dün akşam Cumhurbaşkanımızın da talimatı ile bir yardım toplama kampanyası ülke genelinde başlatıldı. Bizler de üzerimize düşen koordinasyon görevini yapacağız. Bu yardım toplama kampanyasında da derneklerimize belirli aralıklar ile mesaj çekeceğiz. Bu anlamda katkıda bulunacağız.' diye konuştu.
'ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ'
Toplantıda konuşmacı olarak yer alan bir diğer isim  Başbakan Danışmanı Metin Özçeri oldu. Özçeri, 'Bugün geldiğimiz noktada küresel sermaye dünyayı tek bir devlet haline getirmek maksadıyla dünya insanlarını mezhepler üzerinden ayrıştırıyor. Ülkeleri işgal edip binlerce insanı katlediyorlar. Ve kendi oluşturdukları kiralık katiller ile orayı dizayn etmeye çalışıyorlar. Medeniyetler ittifakı kuracaklarına medeniyet çatışması oluşturuyorlar. Bizler bu gibi çalışmaları arttırmalı ve elimizden geleni yapmalıyız.' şeklinde konuştu.
Toplantıya Alevi Dernekleri, İmam Hatipler Mezunları Derneği, Uluslararası Balkan Fedarasyonu'nun yanı sıra çok sayıda konfedarasyon başkanı, dernek ve odalar katıldı. Ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu önderliğinde organize edilecek süreç ve değerlendirmeler konuşuldu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x