O ORTAĞA HAPİS ŞOKU !

O ORTAĞA HAPİS ŞOKU !

08 Kasım 2016 - 13:16

Kazakistan'da büyük yatırımları olan işadamı Zeki Pilge'nin aracı 2009 yılında İstanbul Ümraniye'de kurşun yağmuruna tutulmuştu. Saldırıda ağır yaralanan 'Kazak Kral' felç olmuş, Turkuaz şirketinin CEO'su Hayri Ersoy ise yaşamını yitirmişti. Saldırıyla ilgili olarak 3 yıldan beri süren ve biri tutuksuz 5 sanığın yargılandığı duruşma, Anadolu Adliyesi 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün devam etti. Mahkemede iddia makamı olan savcı mütaalasında, tetikçi Ali Başaran'ın itiraflarının yanı sıra, diğer sanıkların ifadelerinin çelişkisine dikkat çekti. Ayrıca telefon görüşmeleriyle HTS kayıtlarının incelenmesi sonrasında Zeki Pilge'nin küçük ortağı Müjdat Güler'in şirketi ele geçirmek amacıyla saldırıyı planladığı ve bunu para karşılığı tuttuğu kişiler ile gerçekleştirdiğini belirtti. 

KARAR 5 ARALIK'TA 
Savcı tüm bunların neticesinde Güler'in hapisle cezalandırılmasını istedi. Ayrıca ortağın yurt dışına kaçma ihtimaline karşı, tutuklanmasını talep etti. Ancak hakim reddetti. Mahkeme yine Turkuaz şirketinin CEO'su Hayri Ersoy'un cinayetiyle ilgili olarak, başta katil zanlısı Ali Başaran ve ona yardımcı olan dayısı Rıfkı Kamburoğlu, Allahverdi Ölmez'in ile Recai Turna için de, azmettirici Güler gibi çeşitli hapis cezaları istedi. Hakim kesin karar için, duruşmayı 5 Aralık'a erteledi. 7 Ekim 2009'da meydana gelen saldırının ardındaki gerçekler, parasını alamayan tetikçi Ali Başaran'ın itirafıyla ortaya çıkmıştı.
.KAÇMAYA KALKTI
Tutuksuz yargılanan Müjdat Güler'in duruşma arasında kaçma girişiminde bulunduğu ortaya çıktı. Ancak kendisini takip eden adliye polisinin bunu engellediği öğrenildi..

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x