ESKİ ABD’Lİ BÜYÜKELÇİ: ERDOĞAN HAKLI! TRUMP’IN KARARI...

ESKİ ABD'Lİ BÜYÜKELÇİ: ERDOĞAN HAKLI! TRUMP'IN KARARI APTALCA

ESKİ ABD'Lİ BÜYÜKELÇİ: ERDOĞAN HAKLI! TRUMP'IN KARARI APTALCA

05 Haziran 2017 - 16:01

Suriye iç savaşı çıktığında ABD'nin Şam Büyükelçiliği görevinde bulunan Robert Ford, Trump'ın PYD/YPG'ye silah vermesinin 'aptalca' bir karar olduğunu söyledi.
30 yıl önce göreve ilk olarak  İzmir'de başlayan Robert  Ford,  Suriye'de iç savaş çıktığında ABD'nin  Şam büyükelçiğini görevini üstlendi. İç savaştan sadece 2 ay önce, Şubat 2011'de resmen göreve başladı. Ancak 1 yıl sonra, güvenlik gerekçesiyle ABD,  Suriye elçiliğine kilit vurdu.
TRUMP'IN KARARI APTALCA
Ortadoğu'daki gelişmeleri değerlendiren "ABD'nin son elçisi" unvanını taşıyan  Ford, Trump, YPG'yi silahlandırmaya başladı. Bu doğru karar mıydı? soruna, "Hayır, hatta çok aptalca bir karardı. Kısa vadede iyi olabilir ama orta ve uzun vadede çok kötü sonuçları olabilir. Ayrıca bu karar en önemli müttefiklerimizden olan  Türkiye'yle sorun yaratıyor. Türk hükümetinin bazı terör saldırılarının  Rojava'dan düzenlendiğini ortaya koyan raporlarını okudum. Bunlar çok ciddi suçlamalar ama ABD hükümetinin bunlara yanıt verdiğini görmedim.  Türkiye ciddi bir yanıtı hak ediyor. Ayrıca herkes şunu biliyor: Bugünün YPG savaşçısı yarın  PKK'lı olabilir.  Tayyip Erdoğan'ın terör konusundaki endişeleri çok haklı."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x