GÜÇ YEŞİLDE...!

GÜÇ YEŞİLDE...!

GÜÇ YEŞİLDE...!

19 Mart 2017 - 19:30

Güç ıspanakta!
Temel Reis’in güç kaynağı ıspanak zengin içeriğiyle vücutta afrodizyak etki yaratıyor; isteği arttırıyor...

Vitamin ve mineral zengini ıspanak sağlığa sayısız fayda sağlıyor. Ispanağın afrodizyak etki de yarattığına dikkat çeken uzmanlar, "Bu sebzedeki çinko, libidonun ve testoteron hormonunun artmasına yardım eder. Cinsel gücü ve isteği artırır" diyor. Ispanağın diğer faydaları ise şöyle sıralanıyor:

GÖZLERE İLAÇ GİBİ GELİYOR
 Antioksidan özelliklere sahip doğal bir pigment olan luteinden zengindir. Lutein yaşa bağlı ortaya çıkan sarı nokta hastalığı riskini azaltır. Göz sağlığı için günde 6-10 mg lutein alınmalıdır. Yarım su bardağı pişmiş ıspanakta 10.2 mg kadar lutein vardır.
 Ispanak folat vitamini için önemli bir kaynaktır. Yeni hücrelerin oluşumu ve devamlılığında rol oynar. Özellikle hamilelik ve bebeklik dönemlerinde hayati önem taşır. Hamile kadınlarda çocuklarının doğrum kusurları ile doğmalarını engeller. Yarım bardak pişmiş ıspanak 139 mikrogram folat içerir, günlük önerilen folat ihtiyacının yüzde 50'sinden fazladır. mideyi kor uyor
 Yapılan bir çalışmada haftada 3 porsiyon ve üzeri ıspanak gibi yeşil yapraklı sebze tüketenlerde mide kanserine yakalanma riskinin yüzde 46 oranında daha az olduğu saptanmıştır.
 Bir başka çalışmaya göre de ıspanakta bulunan neoksantin adlı bir karotenoid kanserli hücre artışını ve çoğalmasını önlüyor..

ıspanak,demir,güç,salata,sağlık

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x