DOLARDA SON DURUM !

DOLARDA SON DURUM !

11 Kasım 2016 - 10:17

ABD'de başkanlığa Trump'ın seçilmesiyle yarattığı volatilite'nin ardından güne sakin başlayan dolar/TL, ilerleyen saatlerde yeniden hareketlendi. Kur, saat 15.46 itibari ile bankalararası piyasada 3.2380 seviyesini gördü.

ABD başkanlık seçimlerini tahminlerin aksine sürpriz bir şekilde Cumhuriyetçi Donald Trump'ın kazanmasıyla küresel piyasalara paralel TL'de dün görülen iki yönlü sert volatilitenin ardından dolar/TL, güne sakin başladı. Kur, öğeden sonra yeniden hareketlendi ve 3.23 seviyesinin üzerini gördü.

Trump'ın seçimleri kazanması ile birlikte dün illikit işlemlerde ilk tepki olarak yeni zirve olan 3.30'u test eden dolar/TL işlemlerin hacim kazanması sonrası günü 3.2050 civarında tamamladı.

GÜÇLENME DENEMELERİ KALICI OLMUYOR 

 XTB Menkul Değerler Araştırma Müdürü Arzu Toktay: "Amerikan seçimleri sonrasında döviz piyasasında 'güçlü Amerika güçlü Dolar' fiyatlaması gelişen ülke para birimlerini baskılıyor. Morgan Stanley Gelişen Ülke Para Birimleri Endeksinde 15 Eylül düşük seviyesi 1527'ye kadar geri çekilme potansiyeli var iken Türk Lirasında güçlenme denemesi başarılı olamıyor. 8 Kasım'da piyasanın zaman harcadığı 3,23-3,25 bandının geçilmesi ile parite 3,27-3,30 bandını hedefliyor olacak. Aşağı yönlü hareketin kalıcı olması için ise aynı zamanda psikolojik 3,20 sınırı altında kapanış gözlüyoruz."

ARALIKTA FAİZ ARTIRIMI OLACAK MI?

Yatırımcılar ipuçlarını verdiği politikalar nedeniyle Trump'ın başkan olması halinde küresel ekonomi ve ticaretin yavaşlayacağından ve Fed'in uzun zamandır beklenen Aralık ayı faiz artırımından kaçınabileceğinden endişeleniyorlar. Ancak Fed'in olası bir faiz artışını ötelemesi ya da daha az artışa gitme ihtimali kurumsal yüksek döviz açık pozisyonu bulunan Türkiye gibi bazı gelişmekte olan ülkeler için pozitif bir gelişme.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x