KARŞIYAKA’YA AVRUPA ŞEREF BAYRAĞI

KARŞIYAKA'YA AVRUPA ŞEREF BAYRAĞI

KARŞIYAKA'YA AVRUPA ŞEREF BAYRAĞI

05 Mayıs 2017 - 11:35

Karşıyaka Belediyesi; katıldığı uluslararası projeler, kardeş kentlerle kurduğu iyi ilişkiler, uluslararası kuruluşlara üyelikleri ile yerelde sergilenen sosyal, kültürel ve sportif çalışmaları neticesinde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından ‘Avrupa Şeref Bayrağı’ ile ödüllendirildi.
EGE'DE İLK KEZ
Son 3 yılda Avrupa Konseyi’nden ‘12 Yıldız Şehri’ unvanı ile Avrupa Diploması ödülünü alan ve Avrupa Konseyine üye 47 ülkenin toplam 200 bin yerel yönetimine örnek gösterilen Karşıyaka Belediyesi, Avrupa’nın en prestijli ödüllerinden biri olarak gösterilen ‘Altın Yaldızlı Avrupa Şeref Bayrağı’nın da sahibi oldu. Karşıyaka Belediyesi, bu ödülle Ege Bölgesi’ndeki ilçe belediyeleri arasında da bir ilki gerçekleştirdi.
ULUSLARARASI BELEDİYECİLİK
Avrupa’nın ‘en büyük kent ödülü’ sayılan ‘Avrupa Ödülü’nün ikinci aşaması olan Avrupa Şeref Bayrağı; yerelden uluslararası boyuta uzanan, geniş yelpazedeki uygulamaları nedeniyle Karşıyaka Belediyesi’ne verildi. Belediyenin geçen yerel seçimlerden bu yana sürdürdüğü Avrupa düzeyindeki çalışmaları, kardeş şehir ilişkileri, uluslararası kuruluşlara üyelikleri, dayanışma faaliyetleri, kentsel, çevresel, sosyal ve kültürel alanlarda örnek teşkil eden uygulamaları, çocuk ve gençlere yönelik hizmetleri, bu ödülün kazanılmasını sağladı.
MARKA DEĞERİ ARTACAK
Ödül sayesinde Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği nezdinde Karşıyaka’nın ve İzmir’in marka değeri ve tanınırlığı artacak. Yeni hibe kaynaklarına ve proje ortaklıklarına erişim sağlanacak. Avrupa’dan yeni kardeş şehirler edinmenin önü açılacak. Ödül 2017 yılı içerisinde Karşıyaka’ya gelecek olan Avrupa Konseyi yöneticileri tarafından, ulusal ve yerel üst düzey katılımcıların davet edileceği bir tören ile takdim edilecek.
“HEDEFİMİZ AVRUPA ÖDÜLÜ”
Avrupa Şeref Bayrağı’nı Karşıyaka’ya kazandırmaktan büyük onur duyduklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Avrupa Ödülü yolundaki ikinci aşamayı da geçerek Avrupa Şeref Bayrağı’na layık görülmek bizleri onurlandırdı. Şimdi hedefimiz ‘Avrupa Ödülü’ne uzanmaktır. Karşıyaka’nın bir dünya kenti olduğunu biliyoruz ve yönetim anlayışımızı da buna göre şekillendiriyoruz. İnsana dokunan hizmetlerimizle, sadece Türkiye’nin değil, tüm Avrupa’nın dikkatini çekiyoruz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x