Bi Dünya Ses Konak’ta Buluştu

Bi Dünya Ses Konak’ta Buluştu

Bi Dünya Ses Konak’ta Buluştu

05 Nisan 2017 - 14:12 - Güncelleme: 05 Nisan 2017 - 14:19

Konak Belediyesi bugüne kadar benzeri yapılmamış bir etkinliğe imza attı. Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu işbirliğiyle düzenlenen ‘Konak’ta Bi Dünya Ses’ adlı konser ile yolu bir şekilde İzmir’e düşmüş 14 farklı ülkeden müzik sevdalıları aynı sahnede buluştu. Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) ev sahipliği yaptığı gecede kardeşlik, barış ve sevgi teması altında 16 farklı dilde şarkılar seslendirdi. Konserde Arap Hasan’ın torunu Özge de sahne aldı Yunanlı Rozana da.


Farklı Kültürlerin Ezgileri İzmirliler İle Buluştu
Müziğin evrenselliğini ve barışçıl dilini yansıtan ‘Konak’ta Bi Dünya Ses’ konserine Türkiye’nin yanı sıra Ekvador, Filistin, Güney Kore, Hollanda, Hindistan, İran, İskoçya, Japonya, Küba, Malavi, Meksika, Sudan ve Yunanistan’tan müziğe gönül vermiş 25 sanatçı katıldı. 14 ülkeden konukların yanı sıra Afro-Türk, Laz ve Çerkez kökenli Türk vatandaşları da konserde sahne aldı. Sanat yönetmenliğini Kamil Kaya’nın yaptığı iki bölümden oluşan konsere İzmirliler yoğun ilgi gösterdi. CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi konseri izledi. Salon hınca hınç dolarken pek çok kişi de konseri ayakta izlemek zorunda kaldı.
Dünya Sesleri İzmir'de Buluştu
Her biri farklı hikayeye sahip isimlerin sahne aldığı konser büyük beğeni topladı. Yerel kıyafetleriyle sahneye çıkan ve çoğunluğu amatör olan müzisyenlere Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu Orkestrası eşlik etti. Gecede sahne alanlar arasında İzmir’e bir Meksika restoranı açma hayali ile gelen Meksikalı Heidi Olivia Banuelos’dan üniversitede okumak için İzmir’e gelmiş Hintli Richie Vinoth Ramanan’a kadar pek çok farklı isim vardı. Çoğu amatör olan isimlerin sahne aldığı konserde Kübalı sanatçı İbis Maria ve Ekvadorlu Jose Jaime Picuasi Chiza, Luis Tituana, Laurentina Mautalvo’dan oluşan üçlü grup da başarılı performanslarıyla renk kattı.
Arap Hasan'ın Torunu Ve Yunan Rozana Aynı Sahnede
İspanyolcadan Hintçeye, İngilizceden Farsçaya pek çok farklı dilde şarkıların seslendirildiği konserin ilgi çeken isimlerinden biri de Suriye’den gelerek İzmir’e yerleşen müzik öğretmeni Halit Süleyman oldu. Sanatçı Arapça seslendirdiği ‘Sabiha’ adlı şarkısı ile dinleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Konserin diğer bir ilginç anı ise ataları 400 yıl önce Sudan’dan gelerek İzmir’e yerleşmiş olan Afro-
Türk Turgay Karasolak’ın oynadığı Harmandalı Zeybeği idi. Salondakiler, Ege kültürüne özgü bu oyunu coşkuyla izledi.


Başkan Pekdaş’tan Kardeşlik Vurgusu
Konserin sonunda sahneye çıkarak gecede sahne alan tüm isimleri tek tek kutlayan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, günün anısına teşekkür plaketi verdi. Pekdaş, yaptığı konuşmada ise barışa vurgu yaparak, “Biz Yurtta Sulh, Cihanda Sulh diyen bir lideri örnek alıyoruz. Hep barış içinde, kardeşçe yaşayalım” dedi. Konser Başkan Pekdaş’ın sanatçılar ve izleyicilerle birlikte coşkuyla seslendirdiği ‘İzmir Marşı’ ile sona erdi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x