TSK İLK KEZ KULLANDI!

TSK İLK KEZ KULLANDI!

TSK İLK KEZ KULLANDI!

04 Mart 2017 - 13:49

Milli imkanlarla üretimi sağlanan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine yeni girişi yapılan 'Kobra 2' adlı araçlar, sınır hattında görev yapmaya başladı. Modüler beton duvarın bulunduğu hatta kullanılmaya başlanan Kobra 2 isimli araçlar, 12 metreye kadar yükselebilen kamera sistemi ile hattın diğer ucunu rahatlıkla gözleyebiliyor,
Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine yeni giren üstün teknik ve taktik özelliklere sahip “Kobra 2” adlı zırhlı araç, sınır güvenliğinde kullanılmaya başlandı. Milli imkanlarla üretilen zırhlı araç, devriyenin yanı sıra erken uyarı görevinde de kullanılıyor. Araçta radar, hedef tespit sistemi ve termal kamera bulunuyor.

Hedef tespit sistemiyle yapılan en ufak atışın kaynağı doğru şekilde belirleniyor. Modüler beton duvarın bulunduğu sınır hattı, termal kameralarla da takip ediliyor, duvarın arkasındaki olası hareketlilik zırhlı araca monte edilen ve 12 metreye kadar yükselebilen kameralarla gözetleniyor, şüpheli durumlar köpekli devriyelerle de kontrol ediliyor.

Böylece hudut hattındaki en ufak hareketliliğin gözden kaçmasına engel olunuyor. Termal kamerası 4, normal kamerası  3 kilometre menzile sahip araçta radar ve termal kamera operatörü de görev yapıyor.    

Reuters, Associated Press ve Getty gibi uluslararası ajanslar da hem Kobra 2'lerin hem de duvar inşasının sürdüğü sınır hattında çektikleri fotoğrafları dünyaya servis etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x