DARBECİ DAMAT YAKALANDI!

DARBECİ DAMAT YAKALANDI!

DARBECİ DAMAT YAKALANDI!

04 Nisan 2017 - 10:00

Darbeci damadın nerede saklandığı ortaya çıktı
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü'ndeki olaylara ilişkin hazırlanan iddianamede, eski Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyesi Akın Öztürk'ün damadı, eski 141. Filo Komutanı Yarbay Hakan Karakuş'un, darbe girişiminden sonra TBMM'yi bombalayan pilotlardan eski yarbay Hasan Hüsnü Balıkçı'nın evinde saklandığı ortaya çıktı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanarak mahkemeye gönderilen iddianamede, Karakuş'un ifadesine yer verildi.

Darbe girişimi gecesi Akıncı Üssü'nde bulunan Karakuş, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın Akıncı U¨ssu¨ne getirilmesine şahit olmadığını, darbe oldugˆunu anlamasına ragˆmen, etrafındaki silahlı komandolar yüzünden can korkusuyla aktif şekilde direnme go¨steremediğini savundu.

Karakuş, Akıncı Üssü'nde, darbe girişimi gecesi sabah saatlerine kadar kulede kaldığını, sabah saat 06.00 sıralarında bir F-16 tarafından kulenin oldugˆu bo¨lgeye dogˆru top ateşi yapılması üzerine kulenin altındaki sıgˆınagˆa kac¸tıklarını anlattı.

Sıgˆınakta bir süre bekledikten sonra 16 Temmuz 2016 günü saat 06.30 sıralarında 141 filo komutanının aracıyla Akıncı lojmanlarındaki evine geçtiğini ifade eden Karakuş, şunları kaydetti:

"Eve gec¸tigˆimde evde eşim ve c¸ocuklarım vardı, kayınpederim ve kayınvalidem yoktu, daha sonra eşim ve c¸ocuklarım saat 09.30 sıralarında kayınpederimin Ankara da bulunan evine gittiler. Olay akşamı u¨sde bulundugˆum sırada kayınpederimi go¨rmedim. Ben 2-3 gu¨n kendi evimde kaldıktan sonra arkadaşım Hasan Hu¨snu¨ Balıkc¸ı'nın yine Akıncı Lojmanlarda bulunan evine gec¸tim. Go¨zaltına alındıgˆım 23 Temmuz 2016 tarihine kadar Hasan Hu¨snu¨ Balıkc¸ı'nın evinde tek başımaydım. Hasan Hu¨snu¨ Balıkc¸ı evde degˆildi. Yedek anahtarı bendeydi, bunun ic¸in onun evine gec¸tim."

Darbe yapılacağını önceden bilmediğini iddia eden Karakuş, hakkındaki suc¸lamaları da kabul etmedi. Karakuş, "FETÖ/PDY Tero¨r O¨rgu¨tu¨yle herhangi bir bagˆlantım yoktur. Fetullah Gu¨len'e karşı olayların evveliyatında herhangi bir sempatim yoktu, hayatım boyunca Fetullah Gu¨len'e karşı hep olumsuz du¨şu¨nceler besledim. U¨zerime atılı suc¸lamayı kabul etmiyorum." şeklinde ifade verdi.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x