SİİRT’TE "TERÖRE KARŞI TEK YÜREK VE TEK SES YÜRÜYÜŞÜ

SİİRT'TE "TERÖRE KARŞI TEK YÜREK VE TEK SES YÜRÜYÜŞÜ

SİİRT'TE "TERÖRE KARŞI TEK YÜREK VE TEK SES YÜRÜYÜŞÜ

14 Aralık 2016 - 17:16

Şehit, Gazi, Güvenlik Korucuları ve Aileleri Dernekler Federasyonu'nca  İstanbul'daki saldırıyı lanetlemek üzere düzenlenen "Teröre karşı tek yürek ve  tek ses yürüyüşü" için Bahçelievler Mahallesi'nde toplanan, aralarında siyasi  parti ve kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu grup, Siirt  Valiliği eski binası önüne kadar yürüdü. Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel  Başkanı Ziya Sözen, yaptığı konuşmada, ülkeye ihanet edenleri unutmadıklarını  söyledi. "Bu ülkenin ekmeğini yiyip, ihanet eden kravatlı teröristleri  unutmadık." ifadesini kullanan Sözen,  "Mecliste sözde milletvekilliği yapıp  sözde Kürt halkının temsilcisi olduğunu söyleyen ama Kürt halkına ihanet edenleri  de unutmadık. Arabasında terörist taşıyanları da askerimizin ve polisimizin  vurduğu teröristin cenazesine sözde milletvekillerini de unutmadık." dedi.

 Sözen, mitingi dünyadaki bütün zulümlere karşı dik duran Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'a destek olmak için düzenlediklerini kaydederek, şöyle  konuştu: "Avrupa Birliği ülkeleri de teröre karşı dik durduğumuz için düşmanlık  yapıyor. Boyun eğmediğimiz, ezanımızı susturmadığımız ve bayrağımızı  indirmediğimiz için bize düşmanlık yapıyorlar. bugün bir, beraber ve kardeş  olacağız, asla kimseye boyun eğmeyeceğiz. Gün birlik, beraberlik, omuz omuza  milletimize, devletimize ve bayrağımıza sahip çıkma günüdür." 

Terör örgütü PKK'nın hiçbir şekilde Kürt halkını temsil etmediğine  vurgu yapan Sözen, "30 yıl boyunca bu bölgede kadın, yaşlı, genç, kundaktaki  bebek demeden 6 binin üzerinde savunmasız halkı katlettiler. Bize gelen  hizmetleri engellediler, doktorları, öğretmenleri şehit ettiler, okullarımızı  yaktılar, her şeyden öncesi ezanın susması için camilerimizi, Kur'anlarımızı  yaktılar." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x