SON DAKİKA! İRAN’DA CANLI BOMBA...

SON DAKİKA! İRAN'DA CANLI BOMBA...

SON DAKİKA! İRAN'DA CANLI BOMBA...

07 Haziran 2017 - 11:29

Son dakika... İran'da canlı bomba kendini patlattı! Feci görüntüler geldi...

Başkent Tahran'daki meclisin içine Kalaşnikoflarla giren üç saldırgan arka arkaya ateş açtı, saldırıda 7 kişi öldü. Çok sayıda yaralı var. Saldırganların elinde 4 rehine olduğu bildiriliyor.

Meclisteki saldırıdan dakikalar sonra Tahran'ın güneyindeki Ayetullah Humeyni türbesinde de saldırı oldu. Bir canlı bomba kendini patlattı, diğer üç saldırgan ateş açarak türbeyi cehenneme çevirdi. Çok sayıda yaralının olduğu belirtiliyor.

İran, bu sabah bir dizi silahlı saldırı dalgasıyla sarsıldı. Sabah saatlerinde ilk olarak başkent Tahran'daki mecliste silah sesleri duyuldu. Meclisin içine giren üç saldırgan, peş peşe ateş açtı. Saldırganlardan ikisi kalaşnikof tüfekle biri ise tabancayla saldırdı.

Saldırganlardan birinin meclis binasında sıkıştığı bildiriliyor. Saldırıda şu ana kadar 7 kişinin öldüğü 4 kişinin rehin alındığı biliniyor. Çok sayıda da yaralı var.  

Fars haber ajansı, bir saldırganın binadan çıkmayı başardığını ve kaçarken yakalandığını duyurdu.

Biri kendini patlattı, biri siyanür içti

Meclisteki saldırıdan dakikalar sonra bu kez Tahran'ın güneyindeki Ayetullah Humeyni türbesinde saldırı düzenlendi. Bir canlı bomba kendini patlattı. Canlı bombanın akdın olduğu açıklandı.Saldırganlardan biri siyanür içerek intihar etti. Diğer üç erkek saldırgan ateş açtı, yaralıların olduğu bildiriliyor.

Türbedeki saldırganlardan birinin güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğü bildiriliyor.

Saldırganların sayısı ve durumun tamamen kontrol altına alınıp alınmadığı ile ilgili olarak çelişkili haberler geliyor.

İlk görüntüler sosyal medyada

Saldırıların ilk görüntüleri sosyal medyaya yansıdı. Türbede canlı bombanın kendini patkattığı anın fotoğrafı yerel medyanın sosyal medya hesaplarında paylaşıldı. 

Humeyni, 1979 İran İslam devriminin lideriydi ve halihazırda ülkenin en önemli dini figürü.

İran'da son olarak dün akşam bir grup protestocu meclisin önünde toplanmıştı. Resmi haber ajansı, Hazar finansal enstitüsüne para yatıran öğretmenlerin gösteri yaptığını belirtmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x