TÜRKİYE İLE IRAK ARASINDA SAVAŞ ÇIKABİLİR !

TÜRKİYE İLE IRAK ARASINDA SAVAŞ ÇIKABİLİR !

03 Kasım 2016 - 12:23

Independent gazetesi, Irak Başbakanı İbadi ve Ankara arasında süren sözlü atışmayı, "Musul operasyonu Türkiye ile Irak arasında bir savaş başlatabilir" başlığı ile verdi.

 

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Independent gazetesinin deneyimli Orta Doğu muhabiri Patrick Cockburn, Irak Başbakanı İbadi ve Ankara arasında süren sözlü atışmayı, "Musul operasyonu Türkiye ile Irak arasında bir savaş başlatabilir" başlığı ile gazetesinde kaleme aldı.

"IŞİD SONRASI GÜÇ KİMDE OLACAK"

İki ülke arasındaki mücadelenin, "IŞİD sonrası bölgede gücün kimde olacağı ile ilgili" olduğunu yazan Cockburn, Türkiye'nin pozisyonunu, "Türkiye kendini bölgedeki Sünni Araplar'ın koruyucusu olarak görüyor. Türkiye ayrıca PKK'nın, Sincar'daki Yezidiler üzerinde artan etkisinden de endişe ediyor" şeklinde anlattı.

"HAŞDİ ŞABİ TELAFER'E SALDIRIRSA DURUM DEĞİŞİR"

Cockburn yazısının devamında, Erbil'deki bazı siyasi gözlemcilere atıf yaparak bölgede, "Türkiye'nin Musul operasyonuna askeri olarak müdahil olmayacağı görüşünün hakim olduğunu" ancak bu durumun Haşdi Şabi'nin Telafer'e saldırması ile değişebileceği yorumunu kaleme aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x