BAŞKAN SELVİTOPU’NDAN İŞ KADINLARI PROJESİNE DESTEK !

BAŞKAN SELVİTOPU'NDAN İŞ KADINLARI PROJESİNE DESTEK !

12 Kasım 2016 - 15:37

Başkan Selvitopu’ndan iş kadınları projesine destek

 

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) ve Hollanda IWEE (Uluslararası Kadın İşe Yerleştirme ve GüçlendirmeVakfı) iş birliğinde düzenlenen “BRIDGE TO BRIDGE” Projesi'nin açılışına Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’ndan destek geldi. Selvitopu iş kadınlarını kutladı, kadınların toplumun her alanındaki gücüne ve önemine değindi.

 

Şehit Kerem Oğuz Erbay Üst Geçidi'nde (Göztepe Köprüsü) düzenlenen proje açılışına İZİKAD Başkanı Huriye Serter ve üyeler ile Hollanda’dan 10 iş kadını katıldı. Proje, Hollandalı ve İzmirli iş kadınlarını bir araya gelerek tanışması, pazar ağlarının büyütülmesini, iş olanaklarının artırılması ve kapılarının yurt dışına açılmasını sağlayarak ekonomilerine destek olmayı amaçlıyor.

 

İzmir'in potansiyeli çok yüksek

Projenin açılışında konuşan İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, Bu projenin Hollanda ve Türkiye arasında ticaret köprüsü ve iki ülkenin iş kadınları arasında dostlukların başlangıcı olacağını belirterek, “İzmir'de kadının her zaman güçlü olması İzmir'i özel kılan bir durumdur. Ancak bunun ötesinde İzmir ve Hollanda arasında ticari bağların gücü, İzmir'de uluslararası büyük bir limanın olması, ithalat ve ihracata olanak sağlayan oldukça önemli bir imkan olarak karşımıza çıkmaktadır. Bugün şehrimize gelen değişik iş kollarından Hollandalı iş kadınları ile Türk firmalarını tanıştırarak her iki taraf için bir köprü olabilmek, iş kadını olarak bizim görevimiz olduğunu düşünüyoruz. Gelecek sene projenin devamını yapmak üzere Hollanda'da başka bir köprüde buluşmayı umuyoruz” dedi.

 

IWEE Vakfı Başkanı Sebahat Yurduşen ise İzmir'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Birbirimizi daha iyi tanıyacak bir ortam yaratacağız. Bir anlamda başkaları duvarlar örerken, biz kadınlar köprüler kuruyoruz. Bu iki kuruluşun bir araya gelmesi aslında birlikte neler başarabileceğimizin örneğidir” dedi.

 

Yanınızdayım

İzmir ve Hollandalı iş kadınlarının birlikte yaptığı projeye katılarak destek veren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da emeği geçenleri kutladı ve "yanınızdayım" mesajı verdi. Kadınların toplumdaki yeri ve öneminden bahseden Selvitopu, bu proje sayesinde iki ülke kadınlarının iş yaratmak ve birbirlerini yakından tanıma fırsatı bulacaklarının altını çizerek, projenin diğer kentlere ve ülkelere örnek olacağına inandığını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x