YAZ SEBZE VE MEYVELERİYLE DETOKS

YAZ SEBZE VE MEYVELERİYLE DETOKS

YAZ SEBZE VE MEYVELERİYLE DETOKS

22 Temmuz 2017 - 20:01

Sıcaklıklar yükseldikçe vücutta her zamankinden daha fazla ödem oluşabiliyor. Detoks içecekleri ile ödemi daha kolay atabilirsiniz. İşte yaz meyve ve sebzeleriyle hazırlanan detoks içecekleri:

Yaz mevsiminde sıcaklıkların artmasıyla birlikte vücutta ödem ve şişlikler oluşuyor. Bunun üstesinden gelmenin ve vücudu toksinlerden arındırmanın yolu ise taze sebze ve meyvelerden hazırlanan detoks içecekleri.

Karpuz ve nane

Yaz aylarının favori meyvelerinden olan karpuz harika bir detoks malzemesi. Hoş tadı ile sevilen bir meyve olan karpuzları birkaç dilim şeklinde keserek içi buz dolu bir suya atabilir ve üzerine biraz nane ekleyerek yarım saat sonra karışımı içebilirsiniz

Çilek ve limon

Cildi besleyen ve yaşlanmayı geciktirici etkisi ile bilinen çilekle detoks içeceği hazırlayabilirsiniz. Birkaç çileği ortadan ikiye bölerek su dolu sürahiye limon dilimleriyle birlikte atın. Buzdolabında birkaç saat beklettiğiniz karışımı soğuk içebilirsiniz.

Şeftali ve tarçın

Şeftali en sevilen yaz meyveleri arasında bulunuyor. Şeftali dilimlerini ince ince doğrayarak buzlu su içerisine atabilirsiniz. Tarçın çubuklarını da tat vermesi ve tokluk hissi için detoks suyunuza ilave edebilirsiniz. Bir saat sonra içeceğiniz hazır.

Salatalık ve limon

Ferahlatıcı bir detoks içeceği için dilim dilim doğradığınız salatalıkları birkaç dilim limonla birlikte soğuk suyun içine atarak karışımı iki saat buzdolabında bekletebilirsiniz. Dilerseniz karışıma nane de ekleyebilirsiniz.

Kavun ve çilek

Kavun en leziz yaz meyvelerinden biri. Çilek ve kavun dilimlerini küçük küçük doğrayarak su dolu sürahiye atabilir ve içerisine biraz tarçın çubuğu koyabilirsiniz. Buzdolabında bekleteceğiniz karışım yaz günlerinde serinletici bir etkiye sahip.

Böğürtlen ve nane

Böğürtlen toksinlerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardım ediyor. Buzlu suyun içine bir miktar taze böğürtlen parçaları atarak üzerine nane yaprakları koyabilirsiniz.

Zencefil ve limon

Detoks özelliklerinin yanında güçlü bir ağrı kesici olması ile de tercih sebebi olan zencefil kökünü rendeleyerek buz dolu bir sürahiye atın ve üzerine birkaç dilim limon ekleyin. Karışımı aç karnına içerseniz daha etkili sonuçlar alabilirsiniz.

Maydanoz, salatalık ve nane

Maydanoz, salatalık ve naneyi ince bir şekilde doğrayarak blender’dan geçirin. Soğuk suyla dolu bir sürahiye eklediğiniz karışımı buzdolabında iki saat bekleterek gün içinde tüketin.

Avokado, nane ve salatalık

Zengin doymamış yağ içeriğine sahip olan avokado en yararlı meyveler arasında. Yarım avokado, bir adet salatalık ve nane yapraklarını dilimler halinde kesin ve blender içine atın. Daha sonra blender’ı açıp üzerine soğuk su ekleyerek karışımı tekrar karıştırın. Karışımın üzerine toz ceviz ilave ederek için.

Domates, maydanoz ve limon

Likopen yönünden zengin olan domates bağışıklık sistemini güçlendirici etkiye sahip. 1 adet domates, birkaç dal maydanoz ve limonu dilimleyin. Malzemeleri blender’dan geçirdikten sonra üzerine soğuk su ilave edin ve tekrar karıştırın. İçeceği günde iki bardak tüketin.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x