FSM KÖPRÜSÜ’NÜ KAPATAN DARBECİ SANIKLAR HAKİ KARŞISINA...

FSM KÖPRÜSÜ'NÜ KAPATAN DARBECİ SANIKLAR HAKİ KARŞISINA ÇIKIYOR!

FSM KÖPRÜSÜ'NÜ KAPATAN DARBECİ SANIKLAR HAKİ KARŞISINA ÇIKIYOR!

15 Ekim 2017 - 12:34


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ)  15 Temmuz'daki darbe girişiminde, İstanbul'daki Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün  (FSM) kapatılması sırasında çıkan olaylarda 3 kişinin şehit edilmesi, 49 kişinin  de yaralanmasıyla ilgili 15'i tutuklu 61 sanık, yarın ilk kez hakim karşısına  çıkacak.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu  tarafından hazırlanan ve İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 574  sayfalık iddianame kapsamında açılan davada sanıklar, Silivri Ceza İnfaz  Kurumları karşısında yer alan binada yapılan büyük duruşma salonunda  yargılanacak.

İddianamede, 15 Temmuz darbe girişiminde Fatih Sultan Mehmet  Köprüsü'nün tek taraflı kapatılması için o bölgeye sevk edilen bir yarbay, bir  binbaşı, bir yüzbaşı, bir üsteğmen, 10 uzman çavuş ve 47 er olmak üzere toplam 61  sanığın eylemlerine yer verildi.

ÜÇ VATANDAŞ ŞEHİT EDİLDİ

Darbe girişimini protesto etmek için köprüye giden vatandaşlardan  Hasan Kaya, İsmail Kefal ve Şükrü Bayrakçı’ın hayatını kaybettiği, 31'i ağır 49  kişinin de yaralandığı ifade edilen iddianamede, bu olaylara ilişkin detaylar  anlatıldı.

Köprüde bulunan maktullerden Hasan Kaya'yı sanıklardan Yarbay Adnan  Uygun'un, İsmail Kefal'i uzman çavuşlar Ferhat Kaymakcı, Murat Berkmen ve  Ebubekir Yücel'in, kullandığı aracın tankla ezilmesi sonucunu hayatını kaybettiği  belirtilen Şükrü Bayrakçı'yı ise Üsteğmen Mustafa Ceyhan ve uzman çavuş Seyit  Ahmet Gündüz'ün öldürdüğü öne sürüldü.

ALTI KİŞİYE DÖRDER, 55 KİŞİYE İSE ÜÇER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET  HAPİS TALEBİ

İddianamede, tutuklu sanık Yarbay Adnan Uygun'un, "Anayasayı ihlal",  "TBMM ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "kasten  öldürme" suçlarından dörder kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması  istenirken, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7,5 ila 15, "40 kişiyi kasten  öldürmeye teşebbüs etme" suçundan 690 yıl ila bin 60 yıla ve "silahla kasten  yaralama” suçundan da 6 ila 18 yıl olmak üzere toplam 703 yıl 6 ay ile bin 93 yıl  arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılması talep edildi.

Üsteğmen Mustafa Ceyhan ve uzman çavuş Seyit Ahmet Gündüz için de aynı  suçlardan dörder kez ağırlaştırılmış müebbet, "31 kişiyi kasten öldürmeye  teşebbüs, trafik güvenliğini tehlikeye sokma ve silahlı terör örgütüne yardım  etme” suçlarından 541 yıl 6 aydan 838'er yıla kadar hapis cezası öngörülen  iddianamede, uzman çavuşlar Ebubekir Yücel, Ferhat Kaymakcı ve Murat Berkmen'in  de yine dörder kez ağırlaştırılmış müebbet, "39 kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs,  3 kez hafif şekilde kasten yaralama ve silahlı terör örgütüne yardım etme"  suçlarından da 680 yıl 6 aydan bin 51 yıl altışar aya kadar hapis cezasına  çarptırılması istendi.

Caner Omay, Erçin Keskin, Gökhan Bolu, Hilmi Ertuğrul, Onur Yeniburgaz  ve Muhammet Hanifi Ertosun'un, "Anayasayı ihlal" ve "TBMM ile Türkiye Cumhuriyeti  Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış  müebbet, diğer suçlardan 541 yıl 6 aydan 838'er yıla kadar hapis cezasına  çarptırılması talep edilen iddianamede, Ayhan Tüfekli, Azmi Alan, Bahadır Köse ve  Oğuz Aktürk'ün de benzer şekilde üçer kez ağırlaştırılmış ve 7,5 yıldan 17'şer  yıla kadar hapisle cezalandırılması öngörüldü.

İddianamede, 45 sanığın da, "darbeye teşebbüs” suçlarından üçer kez  ağırlaştırılmış müebbet ve "silahlı terör örgütüne yardım etme" suçundan ise 7,5  ila 15 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılması istendi.

ÖNLEMLER VE DURUŞMA

Bu arada, Mahkeme Heyetinin kararı doğrultusunda, yarın duruşma salonu  içinde ve dışında yoğun güvenlik önlemleri alınacak.

Mahkeme ayrıca tutuksuz sanıkların da duruşmaya gelmesi için tebligat  çıkardı.

Duruşmada öncelikle sanıklar hakkındaki suçlamalar okunacak, ardından  rütbeye göre savunmalar alınacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x