TORBALI’DA İMAR SERVİSİ CEBE GİRDİ

TORBALI’DA İMAR SERVİSİ CEBE GİRDİ

27 Ekim 2016 - 11:58

-TORBALI’DA İMAR SERVİSİ CEBE GİRDİ…

-Torbalı Belediyesi İmar Ve Şehircilik Müdürlüğü’nün çoğu işlemleri artık dijital ortamda cep telefonundan takip edilebilecek.

 

Belediyeciliği teknolojik gelişmelerle harmanlayıp vatandaşa hızlı hizmet sunmak isteyen Torbalı Belediyesi, yenilikleri hayata geçirmeye devam ediyor. Torbalı Belediyesi İmar Ve Şehircilik Müdürlüğü’nün çoğu işlemleri artık dijital ortamdan da takip edilebilecek.

Torbalı Belediyesi ve Netcad işbirliği ile başlatılan Kent Bilgi Sistemleri Projesi (KEOS) uygulama safhasına geçti. Proje ile birlikte Torbalı Belediyesi’nin yürürlükte olan tüm imar planları, tescilli kadastro verileri ve numarataj bilgileri tek bir platformda toplanmış oldu. Torbalı’daki vatandaşlar arsalarının imar durumlarını artık cep telefonlarından bile sorgulayabilecek.

İMAR DURUMU İNTERNETTEN SORGULANABİLECEK

Proje kapsamında vatandaşlar, imar planlarına Torbalı Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan www.torbali.bel.tr üzerinden erişebilecekler. Siteye giren vatandaşlar “e imar” ve “kent rehberi” alanlarını tıklayıp kendilerine ait bilgileri sisteme girdiklerinde aradıkları veriye ulaşacaklar. Böylelikle vatandaşlar kendi parsellerine ait imar durumunu belediyeye uğramadan Torbalı Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilecekler. Sistem sayesinde hem vatandaşlar istedikleri bilgiye direkt ve çabuk ulaşmış olacak hem de Torbalı Belediyesi İmar Ve Şehircilik Müdürlüğü’nün iş yükü azalacak.

BAŞKAN GÖRMEZ, “VATANDAŞA BÜYÜK KOLAYLIK”

Torbalı’nın konut sektöründe son derece hareketli bir ilçe olduğunu ,dolayısıyla İmar Ve Şehircilik Müdürlüğü’ne çok iş düştüğünü ifade eden Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Belediyemiz tarafından hayata geçirilen Kent Bilgi Sistemleri Projesi ile vatandaşlarımıza büyük bir kolaylık sağlamış olduk. Artık evlerinden hiç çıkmadan istedikleri bilgiye ulaşabilecekler. Bunun için yapmaları gereken tek şey Belediyemizin internet sitesine girip verilere ulaşmak.”dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x