EMEKLİ PROMOSYONLARINDAN ONLAR DA PAY ALACAK...

EMEKLİ PROMOSYONLARINDAN ONLAR DA PAY ALACAK...

EMEKLİ PROMOSYONLARINDAN ONLAR DA PAY ALACAK...

17 Şubat 2017 - 16:52

Geçtiğimiz günlerde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından açıklanan "Emekli Promosyonları" Türkiye'deki emeklilerin yüzde 99.5'ini kapsayacak şekilde düzenlendi.

16 banka ile protokolü imzalanan promosyon kapsamında aranan 3 şart bulunuyor. Bunlar; 3 yıllık bir taahhüt vermek ve elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi faturaların ödemelerini söz konusu banka üzerinden ödemek gerekiyor. Ayrıca, emekli maaşının alınacağı bankadan kredi kartı ya da kredili mevduat hesabı açılması şartı aranıyor.

DUL EŞİ VE YETİM ÇOCUKLARA DA ÖDEME YAPILACAK

Emekli olduktan sonra vefat eden veya emeklilik için gerekli prim ve gün süresini dolduran ancak emekliliği göremeden hayata gözlerini yuman kişilerin promosyonları da ödenecek. Yasaya göre; bu kişilerin geride kalanları yani dul eşi ve yetim çocuklarına, payları oranında maaş bağlanacak.

SSK, Bağkur veya Emekli Sandığı’ndan emekli olma durumuna göre promosyon pay oranları değişecek. Mesela, 1000 lira ve altında maaş alan Bağkur emeklisine 300 lira promosyon ödemesi yapılacak. Bu emeklinin eşi ve iki yetimi bulunuyorsa, 300 liranın 150 lirası eşin hesabına, diğer 150 lirası 75’er lira olmak üzere yetimlere ödenecek.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Hak sahiplerinin her biri, haklarını alabilmek için ayrı ayrı başvuruda bulunmaları gerekiyor. Promosyon ödeme şartlarını, her bireyin ayrı ayrı yerine getirmeleri bekleniyor.

Aynı ev içerisinde iki farklı emekli birey var ise, başvurular yine ayrı ayrı şekilde yapılmalıdır. Burada her bir birey için yine üç şartın yerine getirilmesi gerekmektedir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x