Sabahları erken kalkmak için 7 geçerli neden!

Sabahları erken kalkmak için 7 geçerli neden!

Sabahları erken kalkmak için 7 geçerli neden !

31 Ocak 2017 - 20:30

Sabahları erken kalkmak için 7 geçerli nedenErken kalkmak ve her sabah uykumuzu almış uyanmak, neredeyse imkansız. Kimi zaman yorgunluk, kimi zaman da canınız istemediği için sıcak yatağınızdan kalkmakta zorlanıyorsanız; güne erken başlamanın faydalarını keşfetmeniz gerekiyor olabilir. İşte sabahları yatağınızdan ayrılmanız için 7 mantıklı sebep...
Sağlıklı bir yaşam

Sabah erken kalkmak ve güne daha erken bir başlangıç yapmak, daha fazla vakte sahip olmanızın yanı sıra; kahvaltı etmek, spor ya da meditasyon yapmak gibi faydalı alışkanlıklara vakit ayırmanızı sağlar.

Artan verimlilik

Erken uyanmak ve günün erken saatlerinde çalışmaya başlamak, sessiz ve huzurlu bir çalışma ortamı yaratmanıza yardımcı olacaktır. Örneğin, e-posta ve telefon trafiğiniz 9’da başlıyorsa, 8’de çalışmaya başlamak, daha verimli ve konsantre çalışmak için fazladan 1 saat demektir.

Daha fazlası için: Mutluluk ve üretkenlik için 10 öneri

Sabahları erken kalkmak için 7 geçerli neden

Planlama için ekstra zaman

Sabahları erken kalkmak, güne hazırlık için de fazladan zaman kazanmanızı sağlar. Evden koşa koşa çıkıp bir yerlere yetişmeye çalışmaktansa, planlama için 10 dakika da olsa fazladan vakte sahip olmak, verimliliğinizi de arttıracaktır.

Kendinize ayırabileceğiniz zaman

Sabah erken uynadığınızda, kahvenizi ya da en sevdiğiniz çayı hazırlayabilir ya da lezzetli bir kahvaltı ile güne zinde başlayabilirsiniz. Bu vakti aynı zamanda kendinize ve düşüncelerinize ayıracağınız “ben zamanı” olarak da değerlendirebilirsiniz. Böylelikle güne daha sakin, dinlenmiş, canlı ve yaratıcı başlayabilirsiniz.

Daha fazlası için: Kendine vakit ayırabilme sanatı: “Ben zamanı”

Sabahları erken kalkmak için 7 geçerli neden

Trafikten kurtulmak

Özellikle büyük şehirlerde yaşıyorsanız, sabah trafiği, henüz işe varamadan yorulmanıza neden olan etkenlerden biri. Güne daha erken başlayarak yoğun trafik saatlerinden kaçabilir, daha kolay ve stressiz yolculukların tadını çıkarabilirsiniz.

Sorumluluklarınızı ve zorunluluklarınızı aradan çıkarmak

Dişçi randevusu ya da doktor muayenesi gibi zorunlu randevular ya da kargoya uğramak, yemek hazırlamak gibi sorumluluklarınızı sabahın erken saatlerinde hallederek, gün içerisinde bölünmelerin önüne geçebilirsiniz.

Sabahları erken kalkmak için 7 geçerli neden

Spora zaman ayırmak

İş çıkışı spor yapmak size göre değilse, spor salonu programınızı sabah saatlerine almayı deneyebilisiniz. Sabah saatlerinde spor yapmak enerjinizin ve modunuzun yükselmesine ve güne daha enerjik başlamanıza yardımcı olacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x