Balığın sağlığımız üzerindeki etkileri!

Balığın sağlığımız üzerindeki etkileri!

Balığın sağlığımız üzerindeki etkileri!

30 Ocak 2017 - 23:50

Bağışıklık sitemini güçlendirmekten kalbi korumaya, hafızayı güçlendirmekten saç ve cilt sağlığına kadar önemli bir yere sahip olan balığın faydaları saymakla bitmiyor. Bu nedenle Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Öçal haftada en az 300-350 gram yağlı balık tüketmemiz gerektiğini önemle vurguluyor!
Vücudun solunum ile sindirim gibi yaşamsal faaliyetlerinin devamlılığını sağlayan proteinden zengin olan balık, bağışıklık sistemini destekleyen ve göz sağlığını koruyan A vitamini, kemik gelişimi açısından önemli olan D vitamini ile kanın pıhtılaşmasında görevli K vitamini de içeriyor.

Balık bu vitaminlere ek olarak B gurubu vitaminleri B6 ve B12 yönünden de zengin.
 
 İşte sizlere zengin vitamin ve mineral içeriği olan balığın vücudumuza sağladığı yararları…
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor
 
İçeriğindeki çoklu doymamış yağ asitleri kolon, prostat ve meme kanseri gibi kanser türlerine karşı koruyucu etki gösteriyor. Omega 3’ler antiinflamatuar özelliğe sahip oluyor.
 
Yani vücudun virüs, bakteri, parazit gibi enfeksiyonlara karşı direncini arttırarak bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Dolayısıyla kış mevsiminde gripten korunmada da etkili oluyor. 
Egzama riskini azaltıyor
 
Yapılan bazı çalışmalar balığın sedef hastalığı ve egzama gibi deri hastalıklarının da önlenmesine yardımcı olabileceğini gösteriyor. 
Eklem hastalıklarından koruyor

Balık tüketimi özellikle iltihaplı eklem hastalıklarına karşı koruyucu etki gösteriyor. Balık içerdiği omega 3 yağ asitleri sayesinde antienflamuar özelliğe sahip ve bağışıklık sistemini destekleyerek vücutta inflamasyon (iltihap) oluşumunu önlüyor.

Bu sayede de romatoid artrit, osteoartrit gibi eklem hastalıklarının görülme sıklığını azaltıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x