OKULUN DEPOSUNDA TEMİZLİK YAPARKEN ORTAYA ÇIKTI

OKULUN DEPOSUNDA TEMİZLİK YAPARKEN ORTAYA ÇIKTI

OKULUN DEPOSUNDA TEMİZLİK YAPARKEN ORTAYA ÇIKTI

15 Aralık 2016 - 15:06

ISPARTA'nın Eğirdir İlçesi'nde belediye ekipleri bir ilkokulun giriş katındaki depoda temizlik yaparken çıkarılan tarihi nitelikte 13 parça mezar taşı Isparta Müzesi'ne teslim edildi.


Eğirdir Belediyesi ekipleri, geçen ay Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu'nun giriş katındaki deponun temizlenmesi sırasında tarihi nitelikte 13 parça eser buldu. En eskisi 2 bin yıllık olduğu düşünülen 8'i Helenistik dönem, diğerleri İslami döneme ait mezar taşı olduğu belirlenen eserler belediye yetkililerince Isparta Müze Müdürlüğü yetkilerine teslim edildi.

 Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, temizlik çalışmaları sırasında bulunan tarihi eserlerin belediye deposunda muhafaza edilerek kaymakamlığa durumun haber verildiğini söyledi. Bunun sonrasında dün Isparta Müze Müdürlüğü'nden gelen görevlilere eserlerin teslim edildiğini aktaran Şengöl, "Nuri Güngör'ün Eğirdir Ansiklopedisi kitabında müze başlıklı kısmında bu tarihi envanterler hakkında açıklama yapmaktadır. Eğirdir, tarihin beşiği olmuş, medeniyetlere ışık tutan bir ilçedir. Her köşesi tarih kokan Eğirdir'imizde tarihi kalıntılara da rastlamak mümkündür. Önemli olan tarihi kalıntıların yaşatılmasıdır. Belediye olarak üzerimize düşen görevi yaptık ve tarihi eserleri kaymakamlığımız aracılığı ile müzeye bildirdik. Müzeden gelen yetkililere de 13 tarihi eseri teslim etmiş olduk" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x