Bekarlıktan Sıkılınca Tasarladığı Robotla Evlendi

Bekarlıktan Sıkılınca Tasarladığı Robotla Evlendi

Bekarlıktan Sıkılınca Tasarladığı Robotla Evlendi

04 Nisan 2017 - 13:59

Hayatını kendisinden çıkar sağlamayan bir eş aramaya adayan Çinli mühendis, tasarladığı robotla evlendi. Çin geleneklerine göre düzenlenen törene mühendisin aile üyeleri katıldı. Çin basınında gündem olan evlilik için uzmanlar, robotlarla evliliğin 35 yıl içerisinde artacağını düşünüyor.
Ev İşlerini Yaptırmak İstiyor
31 yaşındaki yapay zeka uzmanı Zheng Jiajia, 'Yingying' adını verdiği kadına benzeyen bir robot tasarladı. Özellikleriyle dikkat çeken robot, Çin alfabesini tanıyabiliyor, hatta Çince konuşup birkaç kelime edebiliyor. Çinli mühendisin en büyük hayali bir gün robotunun yürüyebilmesi ve evin gündelik işlerini yapabilmesini sağlayabilmek.
Düğün Töreni Yapıldı
Yarattığı robota sıra dışı bir şekilde bağlanan Çinli mühendis, geçtiğimiz cuma günü bir tören düzenleyerek robotuyla evlendi. Robotuna Çinlilerin düğün geleneğinin vazgeçilmezi kırmızı eşarbını bağlamayı ihmal etmedi.
Düğüne Çinli mühendis Zheng'in arkadaşları ve annesi de katıldı. Yerel kaynaklara konuşan bir aile mensubu, Zheng'in kadınlar tarafından hakkının yendiğini dile getirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x