OKUL YOLU İLE ENGELLERİ KALDIRIYORLAR

OKUL YOLU İLE ENGELLERİ KALDIRIYORLAR

09 Kasım 2016 - 13:05

ENGELSİZMİR 2016’DA OKUL YOLU ÜÇÜNCÜ OLDU

 

İZİKAD’IN DESTEKLEDİĞİ OKUL YOLU’NA BÜYÜK ONUR

 

OKUL YOLU İLE ENGELLERİ KALDIRIYORLAR

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'Uluslararası Engelsizmir 2016 Kongresi' kapsamında düzenlediği uluslararası karikatür ve ulusal kısa film yarışmalarında dereceye girenler Fuar İzmir’de düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

 

İZİKAD’ın desteğiyle yönetmenliğini Sinan Uzun’un, yapımcılığını ise Pelin Büker Uzun’un üstlendiği ‘Okul Yolu’ filmi yarışmada üçüncü oldu. İZİKAD Başkanı Huriye Serter üçüncülük ödülünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun elinden aldı.

 

Türkiye’de, ana oyuncu kadrosunun tamamı engellilerden oluşan ilk uzun metrajlı film olan Adım Adım’ın senaristi ve yönetmeni olan Sinan Uzun tarafından çekilen Okul Yolu, görme engelli abisi için hayati kolaylaştırmaya çalışan iki kardeşin hikayesini anlatıyor. Misyonlari ekrandaki engelleri kaldırmak olan Uzun çiftinin filmi İzmir İş Kadınları Derneği’nin (İZİKAD) desteğiyle çekildi. Adım Adım filminde de İzmir Direnen Engelsiz Gençlik ve Spor Kulübü’nün (İZDESK) desteğini alan çift, tüm filmlerinde engellilere öncelik vereceklerini söylediler. Yeni filmleri Kavacıklı Meryem için de İZDESK ile ortak çalışacaklarını belirten çift, tüm sivil toplum örgütlerinin bu tür çalışmalara öncelik tanımları gerektiğini söylediler.

 

Ödül töreninde konuşan İZİKAD Başkanı Huriye Serter, “Tüm alanlarda engelleri kaldırmak üzerine farkındalık yaratmak istiyoruz. Bunun için bu filme destek verdik. Toplumun yararına olan her alanda katkı sağlamak istiyoruz. İzmirli iş kadınları olarak sosyal her alanda faaliyet göstermeye çalışıyoruz. Konu engelliler olunca daha da duyarlı oluyoruz. Filmdeki iki çocuğun dayanışması da bizim için önemliydi” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x