AKP GRUP TOPLANTISINDAN REFERANDUMA DOĞRU...

AKP GRUP TOPLANTISINDAN REFERANDUMA DOĞRU...

AKP GRUP TOPLANTISINDAN REFERANDUMA DOĞRU...

21 Şubat 2017 - 12:01

Yıldırım'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"DEAŞ terör örgütü ne kadar büyük tehditse Asya, Avrupa, ABD için de tehdittir. Bütün terör örgütlerinin hedefi insandır. Bugün bizim kapımızı çalan tehdit yarın bunların sırtını sıvazlayanların da kapısını zorlayacaktır. Son dönemde bazı ülkelerde ırkçı ve ayrımcı söylemler yükseliyor. İsrail meclisinin ezan kısıtlaması, Avrupa'daki İslam karşısı söylemler tehlikeli gelişmelerdir. Bunların hepsi nefret suçlarını beslemekte, evrensel insani değerleri yok etmektedir. Birlikte yaşama kültürünü yok etmektedir. Yaşayacağımız birlikte, barış içinde yaşayacağımız başka bir dünya yok. Bindiğimiz dalı kesmeyelim. Bu ırkçılık hastalığına kapılmadan, insanlığın huzuru için elimizi biraz daha taşın altına koyalım.

İstanbul'da Dünya Turizm Forumu'nun açılışını gerçekleştirdik. Forum'da bir kez daha ülkemizin eriştiği müspet noktayı gördük. Bu tür küresel ölçekli toplantıların Türkiye'de yapılması raslantı değil. Bu Türkiye'nin turizmde de göstermiş olduğu gayretin, başarının meyvesidir.

Maltalı mevkidaşımızla ikili görüşmeleri ele aldık. Bakanlarımız kendi mevkidaşlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi ve anlaşmalar imzalandı. İşbirliği öngören iki anlaşma imzaladık. Bir amacı da dost ülkelerimizle ilişkilerimizi geliştirmek ve ticaretimizi artırmak. Bu yönde yapılması gereken konuları konuştuk. Bir sonraki durağımız Münih oldu. Güvenlik Konferansına katıldık. Dost ülkelerle ekonomi, göç, terörle mücadele, AB, eğitim, sağlık gibi konularda yapılacak işbirlikleri üzerine müzakerelerde bulunduk. Almanya'da yaşayan vatandaşlarımızın tertip ettiği programa katıldık. Gurbetteki kardeşlerimizin gözünde hasret dolu memleket sevdasını gördük.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x