BOZDAĞ’DAN YSK KARARI İÇİN AÇIKLAMA

BOZDAĞ'DAN YSK KARARI İÇİN AÇIKLAMA

BOZDAĞ'DAN YSK KARARI İÇİN AÇIKLAMA

20 Nisan 2017 - 12:19

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, referandumun iptali ile ilgili tartışmaları değerlendirdi, CHP'den gelen açıklamalara tepki gösterdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, muhalefetin referandumun iptaline ilişkin girişimlerini değerlendirdi. Bozdağ, bu konuda YSK'nın daha önceden aldığı kararları örnek göstererek "YSK'nın bu kararı doğru bir karardır. Çünkü YSK sadece bugün değil geçmişte de benzer konuları değerlendirmiş ve her zaman değerlendirdiğinde benzer yönde karar vermiş." dedi.

"CHP utanmadan yalan söylüyor" diyen Bozdağ'ın açıklamaları şu şekilde:

İTİRAZ AİHM'E TAŞINABİLİR Mİ?

AİHM ile ilgili Türkiye'nin taraf olduğu sözleşmede Yasama organı üyeliği için seçimler olması halinde bunun AİHM'e gidip burada bir ihlal varsa, oranın denetimini isteyebilir deniyor. Ama bu sadece yasama organı üyeliğini kapsar. Onun dışında muhtarlık, belediye seçimi gibi yerel seçimleri ve halk oylamasını bu kapsamaz. 1975 yılında İngiltere'de Avrupa Birliği referandumu AİHM'e götürülüyor ve AİHM referandum bizim yetki alanımız dışındadır diyerek bu talebi reddediyor. 1994 yılında da Finlandiya Avrupa Birliği referandumunun sonuçları AİHM'e taşınıyor ve AİHM referandumun, halk oylamasının kendi denetim yetkisi dışında olduğunu ifade ediyor ve bu başvuruyu da reddediyor. AİHM'e başvuru hakkının olmadığı, hem Türk Anayasa Mahkemesi tarafından hem de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından çok açık ve net bir şekilde kararlarla ortaya konmuştur.

AGİT RAPORUNA ELEŞTİRİ

Bunlar objektif rapor hazırlamıyorlar. AB'yi de kandırıyorlar. Uluslararası örgütlerin tamamını yanıltıyorlar. Lütfen Türkiye'ye göndereceğiniz gözlemcilerin DHKP-C, FETÖ ve diğer terör örgütleri ile irtibatını araştırın. Türkiye tepki koyunca da itiraz edersiniz. Aramızda yaşanan sorunların bir sebebi de bu.

"AGİT TERÖR ÖRGÜTLERİ ADINA MI GÖREV YAPTI?"

AGİT terör örgütleri adına mı görev yaptı? AGİT ön raporu objektif değildir. 

CHP'li bir milletvekili çıktı, 'Denize dökeriz' dedi. Ben soruyorum bu rapora bunu niye yazmadınız? Bundan daha büyük bir somut örnek olabilir mi? Buna dair bir tane satır yok. 
Biz bu AGİT raporunun adil olmadığını, objektif olmadığını düşünüyoruz. Bu raporu hazırlayanlar taraflı değil, adil değil, objektif değil, olmayanları varmış gibi gösterme gayretinde olmuşlardır. 

Ertuğrul Özkök de kalkmış milletin vergilerini karşılaştırıyor.  Milleti birbirinin karşısına dikmeye çalışıyorlar. Bu insanlar kendilerine demokrat mı diyorlar. 

CHP kendine kredi açan halka hakaret ediyor. CHP'nin oyu 26, HDP ile 36 yapar. Bu oyu kimden aldı CHP? Aldığı oy şimdi CHP'nin hakaret ettiği çevrelerden aldığı oy. Yaptıkları millete saygısızlıktır. Ben sonucu tanımıyorum demek ne demektir.

"BUNLAR SAHTE DEMOKRAT" 

İngiltere AB'den çıkmaya ilişkin oylama, yüzde 49 Hayır, yüzde 51 Evet çıktı. Demokrat içine sindirmiş. Bunlar sahte demokrat. 

Sayın Kılıçdaroğlu bir terör örgütünün kullandığı dille konuşur hale geldi. YSK'da CHP'nin de üyeleri var. Temsilcilerinizin imzası var. Herkesin imzası ile yapılmış. 

"CHP KAOSA ÇAĞIRIYOR"

CHP yeni sisteme göre devam edecektir. Demokratlık bunu gerektirir. Sokağa çağırıyor, kaosa, krize, kargaşaya çağırıyor. Bu yol, yol değildir. 

Bundan sonra sen terör örgütlerinin sloganları ile milletin huzuruna çıkarsan bu millet sana iktidarı rüyanda bile göstermez. Bu yöntemle siyaset devri kapandı. Bu tür çağrılara kulak asmayın. Milletin verdiği kararı tanımayanı siz de tanımayın. Bunları yok saymak lazım. 

İDAM TARTIŞMASI

Türkiye'nin iç işlerine karışmak kimsenin haddi değil. Türkiye yasalarını nasıl yapacağını dünyadaki bütün gelişmeleri dikkate alarak kendisi belirler. Avrupa'dan oylama sürecinde yapılan açıklamalar, alınan tavırlarda sanki Türkiye devletinde, Türk vatandaşlarının hakkı hukuku korunmuyormuş gibi. Biz kendi irademizle bir karar alacağız. 

(İdam Meclis'e ne zaman gelecek?) Şimdiden buna dair somut bir şeyler söylemeyi doğru görmüyorum. 

UYUM YASALARI

6 aylık bir süre var ama bu süre düzen süresidir. Düzen süreleri işi yapmaya teşvik eden sürelerdir. Sadece uyum için gerekli değişiklikleri yapmak öncelenecek. Kelime değişikliği, ibare değişikliği gibi değişiklikler yapılacaktır. Taramadan sonra kesin sonuçları vermek lazım. 

Atıflarla ilgili düzenlemeler yapılarak madde değişiklikleri ile ilgili düzenlemeler de yapılabilir diye düşünüyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x