KOD İSMİ DEĞİŞTİ…

KOD İSMİ DEĞİŞTİ…

KOD İSMİ DEĞİŞTİ…

19 Ocak 2017 - 09:10 - Güncelleme: 19 Ocak 2017 - 09:12

İsveç’te serbest gazetecilik Muhammed Salih Abutov, Reina canisi Masharipov'un Özbekistan İslami Hareketi üyesi olduğu dönemde Ebu Muhammad Buhari kod adını kullandığı, DEAŞ’a katıldıktan sonra Horasani adıyla tanındığını söyledi.
2008’de Özbekistan’dan ayrıldıktan sonra İsveç’te serbest gazetecilik yapmaya başlayan Muhammed Salih Abutov, Masharipov’la geçen yılın ortalarında yaptığı konuşmayı Habertürk’e anlattı.

Konuştuğu kişinin kendisini Ebu Muhammed Horasani olarak tanıttığını söyleyen Abutov, “22 Şubat 2016’da bu kişi benimle mesajlaşarak iletişim kurdu. Sonrasında onunla Skype üzerinden görüşme yaptık. Görüntüsüz olarak Horasani olarak bildiğim kişiyle İslami konular üzerinde sohbet ettik. Bana Özbek İslami Hareketi içinde yer aldığını, Özbek İslami Hareketi içinde yer aldıktan sonra Afganistan’a gidip Taliban güçlerine katıldığını, şimdi de DEAŞ üyesi olduğunu söyledi” dedi.

Özbek gazeteci, Masharipov’un, Özbekistan İslami Hareketi üyesi olduğu dönemde Ebu Muhammad Buhari kod adını kullandığı, DEAŞ’a katıldıktan sonra Horasani adıyla tanındığını söyledi. Abutov, “Skype üzerinden konuşurken Türkiye’de olduğunu tahmin ettim. Suriye ve Irak’ta internet bu şekilde hızlı olamazdı” dedi.

Gazeteci, “Dünyadaki hiçbir Müslüman DEAŞ’ın halifesine biat etmiyor” dediğinde kendisini “Şimdi yanında olsaydım senin o dilini keserdim” diye tehdit ettiğini, bunun üzerine röportajı yarıda kesip konuşmayı bitirdiğini anlattı. Habertürk’ün ulaştığı ve Türkiye’de yaşayan bir Özbek de Masharipov’un daha önce de Türkiye’ye geldiğini, Musul’da savaştığını öne sürdü.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x