HALEP’TE BÜYÜK SAVAŞ BAŞLADI !

HALEP'TE BÜYÜK SAVAŞ BAŞLADI !

29 Ekim 2016 - 09:30

Halep’in doğusundaki muhalifler, Suriye ordusunun kuşatmasını kaldırmak için harekete geçti

Suriyeli muhalifler, Halep kent merkezindeki rejim kuşatmasını kırmak için büyük bir operasyon başlattı. Çok sayıda muhalif grubu bünyesinde barındıran Fetih Ordusu, kent merkezinin doğusunda rejim kuşatması içindeki ve dışındaki savaşçılarıyla Esad güçlerine, Grad ve Fil füzeleriyle yoğun saldırılar düzenliyor. Fetih Ordusu bileşenlerinden Ahraru’ş-Şam yaptığı açıklamada, Bab Neyrab askerî havaalanının, Dahiyyetu’l-Esad ve 1070 konut bölgesinde.

Esad güçlerinin karargâh olarak kullandıkları yerlerin vurulduğunu duyurdu. Ülkenin kuzeyindeki muhalif grupların koordinatörlüğünü yapan Abdumun’im Ezzin ise “Bu operasyon, katılan savaşçıların sayısı ve donanımı açısından Halep’e yönelik en büyük harekattır. Hedef, Halep’in kuşatmasını kırıp İran ve Rusya’ya meydan okumaktır. Bütün muhalif savaşçıların morali yüksektir. Kuşatma kırılana kadar mücadelemiz devam edecek” dedi.

Operasyona katılanlar arasında El-Kaide’den ayrılarak adını Şam’ın Fethi Cephesi olarak değiştiren Nusra Cephesi’nin de olduğu açıklandı. 3 haftadır hazırlığı yapılan ve 5 bine yakın muhalif gücün katıldığı operasyona “Büyük Savaş” adı verildi. Suriye’nin en büyük şehri olan Halep 2012’den beri hükümet güçleri ile muhalifler arasında bölünmüş durumda. Şehrin batısı rejim güçlerinin, doğusu ise muhaliflerin elinde bulunuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x