7’NCİ ARAP KİCK BOKS KULÜPLER ŞAMPİYONASI!

7'NCİ ARAP KİCK BOKS KULÜPLER ŞAMPİYONASI!

10 Kasım 2016 - 13:49

7'NCİ ARAP KİCK BOKS KULÜPLER ŞAMPİYONASI!

Tunus'un Nabil vilayetinde düzenlenen "7'nci Arap Kick Boks Kulüpler Şampiyonası" sona erdi.Tunus'un Nabil vilayetinde düzenlenen "7'nci Arap Kick Boks Kulüpler Şampiyonası" sona erdi.

Müsabakalarda ev sahibi Tunus takımları kazandıkları toplam 18 altın madalya ile birinci oldu.

Şampiyonaya 108 Tunuslu sporcunun yanı sıra Cezayir, Ürdün, Irak, Filistin, Libya, Yemen ve Fas'tan toplam 39 sporcu katılırken Cezayir 5, Ürdün 4, Filistin ve Libya ise birer altın madalya kazandı.

Müsabakalar hakkında AA muhabirine bilgi veren Arap Kick Boks Federasyonu Genel Sekreteri Muhammed Gazi Şelul, Tunus'un ev sahipliği yaptığı şampiyonada ilk kez kadınların da yer aldığını belirtti.

Şelul, "Tunus'taki organizasyonla Arap dünyasındaki çeşitli resmi yarışmalara ve dünya şampiyonasına hazırlık yapmış olduk. Yakın dönemde Arap ülkelerinin birinde dünya şampiyonası düzenlemek istiyoruz. Organizasyon ve ekip çalışması olarak bir dönem Tunus'ta zayıflayan kick boks sporunun yeniden canlandığına tanık oluyoruz." diye konuştu.

Kick boks sporuna Arap dünyasında büyük ilgi gösterildiğini söyleyen Şelul, Irak, Ürdün, Fas ve Tunus'tan dünya şampiyonları çıkardıklarını aktardı.

Şampiyonada altın madalya kazanan Tunuslu kadın sporcu Ayet Husni (16) ise başarısından dolayı mutlu olduğunu ve ülkesini yurt dışında temsil etmek istediğini dile getirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x