BU GIDALARDAN UZAK DURUN !

BU GIDALARDAN UZAK DURUN !

BU GIDALARDAN UZAK DURUN !

17 Ocak 2017 - 21:50

nun kaliteli olmasında yatmadan önce tüketilen yiyecekler önemli rol sahibi. Peki geceleri hangi lardan uzak durmak gerekiyor?

Günümüzde birçok kişi gece uyuyamamaktan, midesinin rahatsız olmasından yakınıyor. Bu tür durumlarda özellikle akşam saatlerinde ve gece yatmadan önceki son öğünde yediklerinizi gözden geçirmeniz gerekiyor. Hem sağlığı korumak hem de rahat bir  için sakınılması gereken besinler var. İşte onlardan bazıları

YAĞLI BESİNLER: Mide yağlı, kızartmalı besinleri sindirmek için çok çalışır ve uğraşır. Eğer akşam saatlerinde pizza, hamburger, patates kızartması gibi fast food besinler, yağ içeriği fazla veya kızartmalı yemekler yerseniz gece huzursuz bir mide sizi bekliyor olabilir.





BAHARATLAR Özellikle gastrit, reflü gibi mide rahatsızlığı olan kişilerin akşam saatlerinde fazla baharatlı, biberli, sarımsaklı yiyecekler tüketmesi gece kaliteli bir uyku uyumasını engeller.

BASİT KARBONHİDRATLAR Akşam yemeğinden sonra yapılan çay saatinde tüketilen beyaz unlu ve şekerli kurabiye, pasta, çikolata, kraker, cips, abur cuburlar, hazır meşrubatlar kısa süre sonra tekrar acıkmanıza neden olur. Ayrıca kan şekerinizi dalgalandırdığından yaşam kalitenizi düşürür. Bu gibi besinler yerine bir porsiyon meyve tercih edebilirsiniz

KIRMIZI ET Kırmızı et mide için sindirmesi zor besinlerden biridir. Özellikle yağlı et ise sindirim sistemi uzun süre uğraşır. Kırmızı et tercih ettiğiniz öğün gündüz saatlerinde olursa akşam yemeğini de hafif tercih ederseniz uyku kalitenizi artırmış olursunuz.

KAFEİNLİ İÇECEKLER Kahve, enerji içecekleri gibi kafein içeren içecekler uyarıcı özelliğinden dolayı uykunuzun kaçmasına neden olabilir. Ayrıca idrar söktürücü özelliğinden dolayı gece uykunuzun bölünmesine neden olur.




ÇİĞ SEBZELER Sindirim sisteminizde gaz gibi sorunlar yaşayan biriyseniz akşam saatlerinde çiğ sebze tüketmeniz önerilmez. Lif içeriklerinden dolayı sindirim sırasında oluşan gaz derin bir uyku uyumanıza engel olur.

KURUYEMİŞLER Kuruyemişler yağ içeriği fazla olan besin grubudur ve tüketimi de sağlığa oldukça faydalıdır. Ancak büyük porsiyonlarda tüketimi aşırı yağa bağlı fazla enerji alımından dolayı gecele vücudun yağ depolamasına neden olabilir. Porsiyon miktarı küçük tutulmalıdır.




TURUNÇGİLLER VE EKŞİ MEYVELER Turunçgiller ve ekşi meyveler diğerlerine göre daha fazla asit içerir ve mide asidinin de artmasına neden olurlar. Bu da mide yanmasına ve ekşimesine neden olabilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x