4 ÜLKENİN İLİŞKİSİNİ KESTİĞİ O ÜLKEDEN İLK TEPKİ

4 ÜLKENİN İLİŞKİSİNİ KESTİĞİ O ÜLKEDEN İLK TEPKİ

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır'ın diplomatik ilişkilerini kestiği Katar'dan ilk açıklama geldi. Dışişleri Bakanı Al Sani, "Haksız şekilde alınmış bu karardan üzüntü duyuyoruz." dedi.

05 Haziran 2017 - 10:30 - Güncelleme: 05 Haziran 2017 - 10:33

Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri ile Katar arasında çok büyük kriz... 4 ülke birden Katar'la tüm diplomatik ilişkilerini kesti. Katar'ın, Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'de Husilere karşı oluşturulan Uluslararası Koalisyon'daki rolünün sona erdiği açıklandı. Katar ile hava ve deniz sahaları kapatıldı, Katarlı diplomatların iki gün, Katar vatandaşlarının 14 gün içinde ülkelerine dönmeleri istendi. Katar'dan yapılan ilk açıklamada Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, 'haksız şekilde alınmış bu karardan üzüntü duyduklarını' belirtti. Al Sani, "Haksız uygulamalar var ve bunlar temeli olmayan iddialara ve suçlamalara dayanıyor" şeklinde konuşurken, 4 ülkenin aldığı kararın vatandaşlarının normal hayatını sürdürmesine etki etmeyeceğini belirtti.

KATAR'DAN İLK AÇIKLAMA
Katar'dan yapılan ilk açıklamada Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, 'haksız şekilde alınmış bu karardan üzüntü duyduklarını' belirtti. Al Sani, "Haksız uygulamalar var ve bunlar temeli olmayan iddialara ve suçlamalara dayanıyor" şeklinde konuşurken, 4 ülkenin aldığı kararın vatandaşlarının normal hayatını sürdürmesine etki etmeyeceğini belirtti. ,
Reuters'in haberine göre, üst düzey İranlı bir yetkili 4 Arap ülkesinin Katar'la ilişkilerini kesmesinin Ortadoğu'daki krize çözüm getirmeyeceğini ifade etti.

SUUDİ ARABİSTAN NEYLE SUÇLUYOR?
Suudi Arabistan Resmi Haber Ajansı SPA'da yayınlanan Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, ülkenin milli güvenliği için Katar ile tüm diplomatik ilişkilerin kesildiği, deniz ve hava sınırlarının da kapatıldığı bildirildi.Açıklamada, "Doha'nın açık ve gizli gerçekleştirdiği ciddi ihlaller, terör örgütlerini barındırarak teröre destek vermesi, basın yayın organlarında terör örgütlerinin propagandasını yapması, Katif ilindeki İran bağlantılı terör eylemlerini desteklemesi, aşırıları barındırması, Yemen'deki Husi militanları desteklemesi sonrasında Suudi Arabistan'ın bu kararları almak durumunda kaldığı" belirtildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x