VAH CİMBOM VAH!

VAH CİMBOM VAH!

VAH CİMBOM VAH!

14 Temmuz 2017 - 08:53

Sarı-kırmızılı takım ilk Avrupa kupası maçına çıkan isimsiz rakibi önünde döküldü. Ghoddos ve Hopcutt’un gollerine engel olamadı, turu ateşe attı

Murad Tamer

Türk futbolunun Avrupa’daki gururu Galatasaray, 504 gün sonra çıktığı  Avrupa arenasında şoku yaşadı, tıpkı 2005’teki Tromsö faciası gibi. Yıllar sonra temmuz ayının ortasında bir Avrupa kupası maçına çıkan Cimbom, İsveç Kupası’nı kazanıp UEFA Avrupa Ligi’ne katılım hakkını elde eden Östersunds’a 2-0 mağlup olarak sezona çok dertli başladı. Toplam piyasa değeri 7,5 milyon avro olan rakibi karşısında Galatasaray suni çimde oyun kurmakta çok zorlanıyordu. Yenilerden Maicon ve Gomis ilk 11’deydi. Belhanda ise sakatlığı sebebiyle kadroda yer almamıştı. Östersunds’u 4. Lig’den 1. Lig’e çıkaran ve ‘Burada işim bitmedi’ diyerek Premier Lig takımı Swensea City’den gelen teklifi reddeden Graham Potter’ın takımı, tarihindeki ilk Avrupa kupası maçında oldukça iştahlıydı.
Hopcutt bitirdi
1996 yılında kurulan ve 14 haftası geride kalan ligde 6. sırada bulunan İsveç ekibi tehlikeli ataklar geliştirse de ilk 45 dakikada gol sesi çıkmadı. İlk yarıda Selçuk İnan’ın frikiği dışında rakip sahada gözükmedi bile Tudor’un öğrencileri. İkinci yarıya her iki takım da değişiklik yapmadan başladı. 68. dakikada Ghoddos’un attığı golle 1-0 geriye düştü Galatasaray. Hemen ardından Gomis çıktı Eren girdi. 73’teki karambolden gol çıkaramadı temsilcimiz. 90’da Hopcutt bütün savunmayı ipe dizdi ve skoru 2-0 yaptı. Böylelikle Galatasaray İsveç’ten skandal sayılabilecek bir mağlubiyetle ayrıldı. Maç sonunda sarı-kırmızılıların sağ bek, sol bek ve ön libero transferlerini yetiştirmesi gerektiği anlaşıldı. Rövanş maçı 20 Temmuz’da İstanbul’da oynanacak.
Nasıl oynadılar?

Muslera: İlk yarıdaki bir şutu elinden kaçırdı, gollerde çaresizdi.
Linnes: Savunmada görevini yaptı. Hücuma hiç destek olmadı.
Maicon: Maça özgüvenli başlasa da iki goldeki hatalarıyla tedirgin etti. 
Ahmet: Takımın iyilerindendi ama son golü o da seyretti. 
Carole: En güven vermeyen isimdi. Sık sık hata yaptı.
YASİN: Çok koştu, çok çalıştı ama üretkenliği yoktu.
selçuk: Geçen sezonki hâlinden bir farkı yoktu.
TOLGA: Takımın Carole ile birlikte en kötüsüydü.
Rodrigues: Hırslı, istekli ancak tıpkı Yasin gibi üretken değildi.
sinan: Sahada varlığı ile yokluğu belli değildi.
GOMİS: Fazla top alamadığı için mutsuzdu. 70’te oyundan çıktı.
EREN:  Son 20 dakikada takımın hücum gücünü arttıramadı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x