GAZ ÇIKARMANIN ŞAŞIRTICI FAYDALARI

GAZ ÇIKARMANIN ŞAŞIRTICI FAYDALARI

GAZ ÇIKARMANIN ŞAŞIRTICI FAYDALARI

22 Nisan 2017 - 10:27

Toplum olarak gaz çıkarmayı bir ayıp olarak görürüz. Ancak uzmanlar duruma pekte öyle bakmıyor. Yapılan araştırmalar gaz çıkarmanın sağlığımıza büyük katkılar sağladığını açıklıyor. Herkesin içinde çok tuhaf sayılan birtakım davranışlar gayet doğal görünürken gaz çıkarma gibi doğal bir olay toplumumuzda ayıp olarak görülen davranışlar arasında neredeyse ilk sırada yer alıyor. WebMD'ye açıklama yapan Tony Rehagen, vücut tüketilen yiyeceklerden gerekli mineralleri aldıktan sonra gereksiz olanları gaz olarak biriktiriyor. Ve bu gaz ne kadar erken çıkarsa vücut sağlığı için o kadar yararlıdır diyerek gaz çıkarmanın önemini vurguluyor. Bu nedenle gaz çıkarmak gayet doğal ve vücut sağlığı için bir o kadarda önemli.

KOLON SAĞLIĞI İÇİN YARARLI

Gazınızı herkes içinde çıkarmak sizi oldukça kötü bir duruma düşürebilir ancak uzmanlar tutmamanız konusunda ısrarcılar. Woman's Health'te yazanlara göre, eğer bağırsak sorunu yaşayan biriyseniz gazınızı tutmak bağırsaklara zarar verebilir. Ve ilerde ciddi bağırsak problemleri yaşayabilirsiniz. Diye özellikle belirtilmiş.

KANSER BELİRTİSİ OLABİLİR!

Gazınızı normal zamanlarda tutmaya çalıştığınızda gidecektir. Ancak bazı zamanlarda ne kadar zorlasanız da tutamıyorsanız hatta çok kötü bir koku oluşuyorsa doktora gitmeniz gerekebilir. Kötü kokulu ve kontrol altında tutulamayan gaz kolon kanseri belirtisi veya laktoz duyarlılığınızın olduğunu gösterebilir.

KOKUSU SAĞLIĞINIZA FAYDALI

Evet, yanlış duymadınız. Çıkardığınız gaz kokusu sağlığınıza yararlı olabiliyor. Kulağa yabancı gelse de yapılan araştırmalarda gaz çıkarılan esnada açığa çıkan hidrojen sülfür bedeni bazı hastalıklardan koruyor. Aşırı miktardaki kokulu gaz zehirleyebilir ancak az miktarda bir kokuya sahip olan gaz, kalp krizi ve felç riskine karşı koruyor.

SIK GAZ ÇIKARANLAR MUTLU KİŞİLERDİR

Yapılan araştırmalara göre sık gaz çıkaran insanların mutlu kişiler olduğu söyleniyor. Diğer bir deyişle sık gaz çıkaran daha mutlu ve rahat hissediyor. Yediğiniz besinler sindirim ve dolaşım sisteminizi direk etkiliyor. Karnabahar, lahana ve brüksel lahanası tüketenlerin sindirim sistemleri daha hızlı çalışır. İyi sindirim sistemine sahip kişiler daha fazla gaz çıkarırlar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x