YKS’DE KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK!

YKS'DE KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK!

YKS’de 3 köklü değişiklik yapıldı.

11 Kasım 2017 - 08:42

Cumhurbaşkan Erdoğan’ın talimatıyla kararını revize eden YÖK, YKS’de ortaya çıkabilecek dezavantajları düzeltti.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) sözelci öğrencilere dezavantaj olabilecek bazı kararlara ilişkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Genel Kurulu, kararını revize etti.

40 SORU EKLENDİ
Buna göre sınav cumartesi-pazar iki ayrı günde yapılacak. Sözelci öğrencilere yapılan dezavantaj düzeltildi. Tüm öğrencilerin gireceği Temel Yeterlilik testi olan birinci sınavda Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinden toplam 40 soru daha eklendi. Böylelikle ilk günkü sınavda sözel ve sayısalcı tüm öğrencilere 120 soru sorulacak.

TALEPLER DİNLENDİ
Yeni sistemle ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine, sözelcilere dezavantaj sağlayacağı, temel bilimlere ilgiyi azaltacağı yönünde şikayetlerini gönderdi. YÖK, hem öğrenciler hem de STK'ların taleplerini tek tek dinleyerek yeni sınav sisteminde değişiklik yaptı. YÖK'ten yapılan açıklamada, "Yapılan müzakereler ve analizler neticesinde öğrencilerimizin, ailelerinin ve kamuoyunun kaygılarını azaltıcı ve giderici yönde, yeni ölçme sisteminde 'tedrici geçişi' de dikkate alarak Temel Yeterlilik Testi'nde değişiklik yaptık" denildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x