SANAT FUARINA ABDÜLHAMİT BASKINI !

SANAT FUARINA ABDÜLHAMİT BASKINI !

04 Kasım 2016 - 09:05

Türkiye’nin en önemli çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul, dün akşam bir grubun baskınına uğradı. Sergilenen bir heykeli kaldırılmasını isteyip tekbir getiren eylemcilerin etrafa zarar vermemesi için yetkililer eseri geçici kaldırdı.

Bu yıl 11’incisi düzenlenen Contemporary İstanbul’a yaşanan darbe girişimi ve terör olayları sebebiyle yurtdışında bir çok galeri güçlükle ikna edilerek katılım sağlanmıştı. Bölgenin ve Türkiye’nin en büyük çağdaş sanat fuarı olan Contemporary İstanbul dün İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda açıldı.

Fuar, ilk gün kapanış saatine doğru kendilerini milliyetçi muhafazakâr olarak nitelendirdikleri belirtilen bir grubun baskınına uğradı.

ATAMIZIN RESMİ DEDİLER

‘Milli Görüş Vakfı’ndan geldiklerini söyleyen 20 kişilik grup, Isabel Croxatto galerisinde sergilenen Ali Elmacı’ya ait heykele müdahale etti. Tekbir getiren grup, Sultan Abdülhamit desenli mayo giydirilmiş heykelin kaldırılmasını istedi. Sanatçı Ali Elmacı ve galeri temsilcileri eylemcilere sebebini sorduklarında “Mayoda dedemizin, atamızın resmi var ve bundan rencide oluyoruz” açıklamasını yapan grup eser kaldırılmadan çıkmayacaklarını belirttiler.

Konuşarak grubu sakinleştirmeye çalıştığını söyleyen sanatçı, saldırganların sürekli birbirini provoke ettiğini belirterek, bir süre sonra ortamın daha da gerilmemesi ve artık neredeyse boşalmış fuar alanındaki diğer eserlere de zarar verilmemesi için eseri depoya kaldırdıklarını anlattı.

YERİNE KONULDU

Yaşanan olayla ilgili sadece üzgün olduğunu belirten sanatçı Ali Elmacı ve Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli tekbir getirerek fuar alanını terk eden grupla ilgili olarak şikâyetçi olduklarını belirttiler. Grup fuar alanını terk ettikten sonra eser depodan alınıp yeniden sergilendiği galeri standına konuldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x