KONAK’TA YATIRIM RÜZGARI

KONAK'TA YATIRIM RÜZGARI

31 Ekim 2016 - 11:48

Konak’ta yatırım rüzgarı

2017 yılı bütçesinde yatırımlara büyük pay ayıran Konak Belediyesi yeni yılda üç yeni projeyi daha hayata geçirecek. Gültepe Semti’nde inşa edilecek yeni spor kompleksinin yanı sıra Toros’ta yapılacak kapalı pazaryeri ve Aziziye Mahallesi’ne inşa edilecek yeni semt merkezinin temelleri 2017’de atılacak.

Konak Belediyesi’nin yeni yılda kente kazandırmaya hazırlandığı projeler arasında Gültepe Semti’nde inşa edilecek modern spor kompleksi ilk sırada geliyor. Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden devir alınan Toros Mezarlığı’nın hemen karşısındaki 5 bin 86 metrekarelik arazi üzerine inşa edilecek kompleks bölge halkının uzun yıllardır özlemle beklediği tesis ihtiyacını giderecek. Projesi hazır olan spor kompleksinin yapım çalışmalarına arsa üzerindeki eski ekmek fabrikasının yıkımıyla başlanıldı. Yıkım işleminin ardından molozlardan temizlenen araziye ilk kazma yeni yılda vurulacak. Kısa sürede tamamlanması planlanan spor kompleksinde futbol, basketbol, voleybol gibi branşların yanı sıra çeşitli kurslar da verilecek.

SEMT MERKEZLERİ ÇOĞALIYOR

Konak Belediyesi’nin yeni yılda hayata geçirmeyi planladığı bir diğer yatırım ise Aziziye Semti’nde inşa edeceği yeni semt merkezi olacak. Geçtiğimiz yıl Güzelyalı’da açılan Mehmet Ali Akman Semt Merkezi’nin ardından Konak Belediyesi’nin 13’üncü semt merkezi olacak olan Aziziye Semt Merkezi için de ilk kazmanın yeni yılda vurulması planlanıyor. Kadın ve çocuklara yönelik kursların verileceği semt merkezin kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

SOKAKTA PAZAR KALMAYACAK

2017 yılı yatırımları arasında Toros Kapalı Pazaryeri de bulunuyor. Bölgenin önemli bir sorununu giderecek olan pazaryerinin yapım çalışmalarına yeni yılda başlanacak. Pazarcı esnafının sokak aralarında tezgah kurmasını önleyecek olan kapalı pazaryeri, sadece alışveriş amaçlı değil, haftanın 7 günü bölge halkına hizmet verecek bir tesis olacak. Pazar yerinin dışında

inşa edilecek ek birimlerle vatandaşa farklı alanlarda hizmet verilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x