iPHONE X’TEKİ FACE ID KİLİDİNİ 10 YAŞINDAKİ ÇOCUK ATLATTI

iPHONE X'TEKİ FACE ID KİLİDİNİ 10 YAŞINDAKİ ÇOCUK ATLATTI

15 Kasım 2017 - 22:30

iPhone X'in Face ID yüz tanıma güvenlik sistemi daha önce ikizler veya özel olarak tasarlanmış 3 boyutlu maskelerle aşılmıştı. Şimdiyse Face ID özelliği, 10 yaşındaki bir çocuk tarafından atlatıldı.

10 yaşındaki Ammar Malik adlı erkek çocuğu, annesinin iPhone X’inin kilidini açmayı başardı. Burada ilginç olan, anne ile oğlu arasında çarpıcı bir benzerlik bulunmaması ve böyle bir senaryoda başarısız olan Face ID'yi görmek şaşırtı.

Apple, Face ID’nin hassasiyet derecesinin benzer ikizler ya da 13 yaşın altındaki çocuklarda olumsuz yönde etkileneceğini daha önce açıklamıştı. Firma, dünya çapında milyonlarca kişinin Face ID kullanımıyla ilgili verileri toplayarak, geleceğe dönük geliştirme çalışmalarına devam ediyor.

Burada dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da, Face ID'nin çocuğun yüz özelliklerini öğrendiği, birkaç kez iPhone X'in kilidini açmayı denediği ve daha sonra şifreyle kilidini açmaya başladığı olasılığı.

Yapılan söyleşide anne Sana Sherwani, Face ID sistemine yüzünü tekrar tanıtıyor. Daha sonra telefonu oğluna vererek, açmasını istiyor ama, başarılı olamıyor. Bu denemeden sonra telefonunu iç mekan ve gece karanlığı koşullarına ayarlayan anne, telefonu tekrar oğluna veriyor. Tekrar başarısız olan oğlu, üçüncü denemesinde telefon kilidini sorunsuz bir şekilde açabiliyor. Başarısız denemelerden sonra telefon kilidinin şifre girilerek açılmasının bu duruma neden olduğu düşünülüyor. Denemeler esnasında Face ID kişinin yüz özelliklerini algılayarak, belleğine kaydetmiş oluyor.

Bu tür senaryolarda, Touch ID'nin Face ID'den daha güvenli olduğunu düşünebilirsiniz. Muhtemelen iPhone'lara gelecek yazılım güncellemeleri veya donanım değişiklikleriyle Apple'ın Face ID'sindeki sorunları düzeltilecek. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x