EL TİTREMESİ NEDENLERİ NEDENDİR!

EL TİTREMESİ NEDENLERİ NEDENDİR!

Elleriniz yazı yazarken veya bir cismi tutarken çok fazla titriyorsa bu kasların yaptığı istem dışı hareketlerdir. El titremesi başkalarını rahatsız edeceği gibi kişiye rahatsızlık veren bir durumdur. El titremesi neden olur, el titremesinin yaygın belirtileri nelerdir diye merak ediyorsanız işte cevapları…

26 Mayıs 2017 - 23:30

Elleriniz yazı yazarken veya bir cismi tutarken çok fazla titriyorsa bu kasların yaptığı istem dışı hareketlerdir. El titremesi başkalarını rahatsız edeceği gibi kişiye rahatsızlık veren bir durumdur. El titremesi neden olur, el titremesinin yaygın belirtileri nelerdir diye merak ediyorsanız işte cevapları…Titremenin en belirgin nedeni, normal beyin fonksiyonunda ortaya çıkan esansiyel tremor adı verilen bir durumdur.

El titremesi kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir ancak yaygın belirtileri şu şekildedir;

- Aşırı çalışan troid bezi,  erebellar rahatsızlıkları ve Huntington hastalığı gibi tıbbi durumlar el titremesine neden olur.

- Kullanılan ilaçların gösterdiği yan etkiler. Antidepresan ilaçları, lityum ve bazı sakinleştirici ilaçları aniden bırakmak el titremesine neden olabilir.- Aşırı kahve tüketimi… Kafein sinir sistemini etkiler ve aniden bırakmak ellerde ve vücutta titremeye neden olabilir.

- Aşırı egzersiz sonrası düşlen kan şekeri el titremesine sebebiyet verebilir.
El titremesi hayatı tehdit eden bir sorun olmasa da günlük faaliyetleri zorlaştırabilir ve kişinin günlük faaliyetlerini engelleyebilir. Ayrıca, bardağı tutarken zorlanma,  traş olurken zorlanma, normal yemek yerken zorlanma el titremesine neden olarak ciddi sorunları beraberinde getirebilir.

El titremesini tedavi etmek için neler yapmak gerekir?El titremesi şikâyetinde ilk olarak doktora başvurmanız gerekir. Doktora başvurduysanız ve altında yatan nörolojik bir rahatsızlık olmadığını söylediğinde birazdan vereceğimiz tedavi yöntemleriyle el titremesini geçirebilirsiniz.

İşte el titremesini geçirebilecek tedavi yöntemleri…Papatya çayı için 

Günlük olarak maksimum 3 bardak papatya çayı için.  Papatya çayı için poşet çaylar yerine aktarlarda satılan kurumuş papatyaları sıcak suda 5 dk bekleterek tüketebilirsiniz.B vitamini alın

B kompleksinin içinde sağlıklı sinirleri ve güçlü kasları korumaya yardımcı olan farklı B vitaminleri türleri vardır. Örneğin, B12, B1 ve B6 vitaminleri sinir sağlığını korumak ve sinir hasarlarından uzak kalmak için önemlidir.Kediotu çayı tüketin

Haftada bir kez kediotu çayı içmekte el titremesini önemli ölçüde azaltacaktır. Bir çay kaşığı kediotunu bir bardak sıcak suyun içerisinde 10 dk bekletin ve tüketin. Belli bir zaman sonra el titremesinin geçtiğini fark edeceksiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x