İŞTE GENÇLİK İKSİRİ...

İŞTE GENÇLİK İKSİRİ...

İŞTE GENÇLİK İKSİRİ...

26 Mart 2017 - 19:50

Doğal bir maden suyunda dahi hem kalsiyum hem magnezyum hem de demir bulunmaktadır. Ancak bu noktada sadece yüksek tansiyonu olanlar maden suyundan uzak durmalıdır. Maden suyunun içerisinde ayrıca sodyum ile klorür de bulunmaktadır ki bu tuzun asıl ana maddesi demektir. Bu yüzden de tuz özellikle yüksek tansiyonlu olan kişiler için oldukça zararlıdır.

Kalsiyum yumurta, süt, yoğurt, peynir, sütlü mamuller, yeşil sebzeler, sardalye ve mısır gibi gıdalarda bol miktarda bulunmaktadır. Kalp atışlarını da düzenlemeye yarayan kalsiyum ayrıca kanın olması gerektiği gibi pıhtılaşmasını da sağlamaktadır. Bilhassa bağırsak kanserini önleyen bir özelliğe de sahiptir.

Magnezyum ise proteinlerini özümlenmesini sağlayarak kaslar ve sinirlerin faaliyetlerini de düzenlemektedir. Magnezyum eksikliği ise kişide iştahın azalmasına, depresyona, şaşkınlığa, göz kararmasına ve kasların zayıflamasına yol açar. Bu maddelerce zengin olan gıda yumurtadır ancak yumurtanın da fazlası kişide kolesterole neden olacağı için haftada sadece 2 ila 3 tane arasında yenmelidir. Bilhassa yumurtanın sarı kısmı kolesterol bakımından zararlıdır ama beyazı bu yönden zararlı değildir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x