FLAŞ.. YENİ DÖNEM FACEBOOK GELİYOR...!

FLAŞ.. YENİ DÖNEM FACEBOOK GELİYOR...!

FLAŞ.. YENİ DÖNEM FACEBOOK GELİYOR...!

19 Mart 2017 - 20:50

Facebook maç yayın ihalelerine giriyor

Sosyal medyanın en etkili platformlarından olan Facebook, geleceğin spor yayıncılığını derinden etkileyecek bir karar aldı. 
Canlı yayın alanında rekabet kızışırken, Facebook’tan ciddi bir hamle geldi. Sosyal medya sitesi üzerinden en az 22 adet Amerikan Futbol Ligi (MLS) maçı yayınlanacak. İspanyolca yayın yapan Univision Deportes adlı kanalın katılımıyla gerçekleştirilen ortaklık sayesinde, Facebook 2017 sezonunun MLS maçlarını İngilizce olarak yayınlama haklarını elde etti.

Yayınlarda ayrıca platforma özel farklı etkileşimli özellikler de bulunacak.

Yayınlarda Facebook’a özel spikerler, etkileşimli grafikler, taraftarlarla soru cevap ve anket gibi özellikler, izleyicilerin maç sırasında spikerlerle etkileşim kurmasına imkan verecek. Anlaşma kapsamında ayrıca 40 adet Matchday Live (Canlı Maç Günü) adlı analiz programları da yayınlanacak ve MLS’in Facebook sayfası üzerinden yayınlanacak.
 
İLK MAÇ BU GECE


Maçların canlı yayını, Univision Deportes Facebook sayfasından yapılacak. Yayınlanacak ilk maç Atlanta United – Chicago Fire maçı olacak. Yayın bu gece 23:00’da başlayacak. Hem bilgisayardan hem de mobil cihazlardan izlenebilecek maçlarda, mobile özel kamera açıları da bulunacak. Facebook’un yayın sırasında reklam göstermeyi de test edebileceği belirtiliyor.

Univision, 18 milyondan fazla İngilizce konuşan kişinin kendi yayınladıkları maçları izlediğini belirterek, bu anlaşmanın o seyircilere de ulaşabilmek için bir fırsat olduğunu ifade etti.
 
DAHA ÖNCE DENEME ÇALIŞMALARI YAPILMIŞTI


Facebook bir süredir spor olaylarını canlı yayınlamak için çalışmalar yürütüyordu. Geçmişte ABD Kadın ve Erkek Basketbol Takımlarının maçlarını yayınlayan Facebook, ayrıca Orlando’da gerçekleştirilen onur maçını, Manchester United – Everton maçını ve bir İspanya Kadın Birinci Ligi maçını da yayınlamıştı. Kendi ağı üzerinde Sports Hub adında bir hizmet sunan Facebook burada taraftarların takımları ile buluşmasını sağlıyor.

Facebook bu konuda rakipsiz değil. Twitter da geçmişte Wimbledon, MLB (Amerikan Beyzbol Ligi), NHL (Amerikan Hokey Ligi), NBA (Amerikan Basketbol Ligi) ve NFL (Amerikan Futbolu Ligi) maçlarını yayınlamak için anlaşmalar imzalamıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x