YENİ EYLEMLER İÇİN GİZLENMİŞLER !

YENİ EYLEMLER İÇİN GİZLENMİŞLER !

05 Ekim 2016 - 16:39

15 Temmuz'daki darbe girişiminde görev almayıp, daha sonra yapılabilecek eylemler için kendilerini gizledikleri belirlenen 28'i albay 33 asker ile 6 "sivil imam" gözaltına alındı.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde görev almayıp, daha sonra yapılabilecek eylemler için kendilerini gizledikleri belirlenen 28'i albay 33 asker ile bu kişilerle irtibatlı 6 "sivil imam"ın da bulunduğu 39 şüpheli, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şüpheliler, tutuklanmaları istemiyle hakimliğe sevk edildi.

GÖZALTINA ALINANLARIN İFADESİYLE ORTAYA ÇIKTI

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce gözaltına alınan örgüt üyesi bazı sivil şahısların verdiği ifadeler doğrultusunda yeni bir gelişme yaşandı.

YENİ EYLEMLER İÇİN GİZLENMİŞLER, ARALARINDA VALİ YARDIMCISI DA VAR

Bu ifadeler ışığında harekete geçen savcılık, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde görev almayıp, daha sonra yapılabilecek eylemler için kendilerini gizledikleri iddia edilen 11'i kurmay olmak üzere 28 albay, 5 astsubay ile biri merkeze çekilen vali yardımcısı olmak üzere 6 "sivil imam" dan oluşan 39 şüphelinin gözaltına alınmasına karar verdi.

Bu kapsamda gözaltına alınan şüpheliler, sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına getirildi. İfadeleri savcılıkça alınan şüpheliler, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

TSK'DAKİ YAPILANMA TAMAMEN DEŞİFRE OLMASIN DİYE...

Şüphelilerin, öğrenim dönemlerinden bu yana örgütün emriyle hareket ettikleri, 15 Temmuz darbe girişiminde örgütün askeriyedeki yapılanmasının tamamen deşifre olmaması adına ortaya çıkmadıkları ileri sürüldü.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x