Karşıyaka Tramvayı Sefere Başlıyor!

Karşıyaka Tramvayı Sefere Başlıyor!

Karşıyaka Tramvayı Sefere Başlıyor!

10 Nisan 2017 - 12:20

Haziran ayı başına kadar 50 gün boyunca ücretsiz yapılak ön işletmede, 15-20 dakikada bir yapılacak seferlerin ilkine İzmir gelecek hafta başlayacak. İzmir Metro A.Ş. bünyesinde hizmet verecek tramvaya Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleşecek ön işletme süresince yolcular ücretsiz binebilecek.
Karşıyaka'da Alabey ile Mavişehir arasında yapımı tamamlanlan 8.8 kilometrelik güzergahta 14 duraklı tramvay hattıda yolcuların taşınmaya başlayacağı gün belli oldu. Karşıyaka tramvayı ön işletme kapsamında seferlerine 11 Nisan Salı günü başlayacak. Haziran ayı başına kadar 50 gün sürecek ön işletme süresince yolcular ücretsiz olarak tramvaya binebilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe sosyal medya hesabında tramvayla ilgili duyuru yaptı. Gökçe, "Başka bir ulaşım politikası mümkün! Doğa dostu, konforlu çözümler İzmir'de. Karşıyaka tramvayı salı günü ön işletmede. Seferler 50 gün ücretsiz" dedi. Tramvayın ilk seferine İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu da katılacak.

Karşıyaka tramvayını İzmir Metro A.Ş. işletecek. Deneyimle metro sürücüleri ve eğitim gören yeni personelin görev yapacağı Karşıyaka tramvayında Nisan ve Mayıs ayları boyunca sürecek ön işletmede yolcular tramvaya ücret ödemeyecek. İlk süreçte seferler 15-20 dakika da bir yapılacak. Sefer sıklıklarıyla ilgili düzenlemeler ön işletme süresinde yapılacak. Sistem ön işletme döneminde kontrol edilecek. Ön işletme sonrası tramvay ücretli olacak ve işletmeye alınacak. Tramvaydan "İzmirim Kart" geçerli olacak. Tramvay, Alaybey'den Karşıyaka İskeli'ye kadar tek hat olacak. İskeleden sonra Karşıyaka sahilinden gidiş ve geliş olmak üzere sahil boyunca devam ederek Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu'na kadar olan kesimde deniz tarafından çift hat çalışacak. Buradan sonra deniz ve kara tarafında 2 ayrı hat olarak devam edecek tramvay, Bostanlı Deresi Köprü bölgesinde birleşerek Cengiz Topel ve Selçuk Yaşar caddelerinden Cahar Dudayev Bulvarı'na çıkıp güzergahını Mavişehir İZBAN Deposu bitimindeki Ataşehir İstasyonu'nda tamamlayacak. Tramvay işletmeye alındığında güzergahta  17 adet tramvay aracı çalışacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka tramvay hattını Çiğli İZBAN İstasyonu, Katip Çelebi Üniversitesi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ne bu yıl içinde uzatmak için çalışmalara başlayacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x