SİZİ ÇOK DAHA GENÇ GÖSTERECEK 5 YİYECEK…

SİZİ ÇOK DAHA GENÇ GÖSTERECEK 5 YİYECEK…

SİZİ ÇOK DAHA GENÇ GÖSTERECEK 5 YİYECEK…

08 Eylül 2017 - 22:30

Güzellik kaygısını doğru yiyecekleri yiyerek en aza indirebilirsiniz. Doğru beslenmek sadece zayıf bir vücut için değil bağışıklık sisteminiz, kırışıklıklarınız, parlak saçlar ve güçlü kaslar için de gereklidir. Beslenme şekliniz görüntünüzü, dolayısıyla yaşınızı direkt olarak etkiler. Vücudu çevresel strese karşı korumak için doğru besinleri, mineralleri ve yağ asitlerini aldığınız antioksidanlar içeren bir plan yapmalısınız. Bu listeyi hazırlarken aşağıdaki besinleri unutmamak size çok şey kazandırır.

Kahve

Her sabah içtiğiniz kahvede, deride melanoma oluşmasını engelleyecek biyoaktif içerikler taşır. Amerikan Ulusal Kanser Enstitüsü günde 4 bardak kahve içenlerin kahve içmeyen insanlara göre yüzde 20 daha düşük oranda kötü huylu melanoma kanserine yakalanma riski taşıyor. Kahveyi bol içiyoruz.

Karpuz

Yazın en favori meyvesi karpuz tam bir likopen deposudur. Beslenme uzmanları bu içeriğin domatesteki kırmızı rengi veren antioksidan bileşikle aynı olduğunu ve ciltteki UV hasarının önlenmesine yardımcı olduğunu söylüyor. Hem serin hem lezzetli hem sağlıklı karpuzu yaz sofranızdan eksik etmeyin.

Nar

Bu harikulade meyvenin tohumları C vitamin gibi antioksidanlarla doludur ve derideki ince çizgileri kırışıklıklara dönüştüren serbest radikalleri nötralize eder. Yapılan araştırmalar orta yaştaki kadınlarda C vitamin alımının cilt yaşlanmasını azalttığını söylüyor. Ayrıca bu meyve içeriğindeki antosiyaninle ve ellagik asitle cildin sıkılaşmasını sağlar.

Yaban mersini

Bu küçük tomurcuklarla cildinizin parlaklığını artırmanız mümkün. Cildi aydınlatan ve serbest radikallerin hasarlarıyla başa çıkan antioksidanlar, C ve E vitamin içeren bu meyve aynı zamanda cildi hafifleten arubtin de içeriyor. Kısaca genç bir cilt için mutlaka bol bol tüketmelisiniz.

Istakoz

İçeriğinde yüksek derecede çinko bulunduran deniz hayvanları, bir dizi cilt rahatsızlığına ve akne gibi istenmeyen durumlara karşı olabilecek antienflamatuar özelliklere sahiptir. Araştırmalar çinko seviyesi düşük insanların daha çok sivilce problemi yaşadığını gösteriyor. Çinko açısından son derece zengin olan ıstakoz bu nedenle tüketilmesi gereken yiyecekler arasında yerini alıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x