TERÖR DEĞİL KUMAR BAĞIMLILIĞI ÇIKTI!

TERÖR DEĞİL KUMAR BAĞIMLILIĞI ÇIKTI!

TERÖR DEĞİL KUMAR BAĞIMLILIĞI ÇIKTI!

04 Haziran 2017 - 19:30

Filipinler'in başkenti Manila'da perşembe günü 37 kişinin ölümüne neden olan saldırının arkasından terör değil kumar bağımlılığı çıktı. 80 bin dolardan fazla kumar borcu olan Jessie Carlos'un neden böyle bir eylemi gerçekleştirdiği henüz bilinmiyor. Saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlenmiş ancak Filipinler Devlet Başkanı bu IŞİD'in işi değil demişti.

Filipinler'de başkent Manila'da perşembe günü 37 kişinin ölümüne neden olan saldırının terörle ilgili olmadığı katliamı yapan kişinin terör bağlantısı bulunmayan bir kumar bağımlısı olduğu ortaya çıktı.

Manila polis şefi Oscar Albayalde saldrıganın 43 yaşındaki Filipinler vatandaşı Jessie Carlos olduğunu açıkladı. Polis şefi saldrıganın ailesiyle birlikte kameraların karşısına geçti. Carlos'un anna ve ababsının yanısıra eşi de basın toplantısında yer aldı. Toplantı boyunca ayakta duracak hali olmayan kadının yüzü kapatıldı.

Albayalde,  "Her zaman söylediğimiz gibi bu bir terör eylemi değil.  Olay, bir adamın tek başına düzenlediği eylemle sınırlı" dedi.

Maliye Bakanlığının eski çalışanı olan saldırganın üç çocuk babası  olduğunu söyleyen Albayalde, 80 bin dolardan fazla kumar borcu bulunan Carlos'un  son yıllarda kumar alışkanlığı yüzünden tüm mal varlığını sattığını anlattı.

Carlos'un babası,, oğlunun terörle  bağlantısı olmadığını söylerken, anne de olanlar için özür diledi.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, dün yaptığı açıklmada saldırıyı terör örgütü  IŞİD'in  yapmadığını ileri sürmüş, 'Bu IŞİD'in işi değil' ifadesini kullanmıştı.

Duterte, 37 kişinin öldüğü  Resort World Manila oteline yönelik saldırının failinin, aklını kaçırmış bir kişi  olduğunu söylemişti.

Adamın 2 milyon dolar değerinde kumarhane fişlerini çalarak kaçmaya  çalıştığını hatırlatan Duterte, 'kullanamayacağı fişleri çalması bu kişinin aklının yerinde olmadığını göstergesi' demişti. 

Filipinler'in başkenti Manila'da perşembe gecesi geç saatlerde  turistik bir otelin kumarhane bölümünde maskeli bir kişi etrafa rastgele ateş  açmıştı. 37 kişiyi öldürdükten sonra intihar eden saldırganın cesedi otelin  beşinci katında bulunmuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x