ÇOCUĞUNUZA SAKIN BUNLARI VERMEYİN…

ÇOCUĞUNUZA SAKIN BUNLARI VERMEYİN…

ÇOCUĞUNUZA SAKIN BUNLARI VERMEYİN…

24 Eylül 2017 - 20:10

Her ebeveyn çocuğunu mutlu etmek ister, bazen onu mutlu edecek şeylerin fazla kullanımı çocuklarımın sağlığını tehlikeye atabilir.
Bebek yürütüçleri

Bebek yürütücülerin, yarardan çok zarar getirdiği kanıtlandı. Bu ürünlerin Kanada'da satışı yasaklandı.
-Bebek yürütücüler yaralanmalarına yol açıyor.
-Ayaklarda ve bacaklarda kas gelişiminde bozukluklara neden oluyor.
-Bebeklerin omurgalarına fazla baskı yapıyor ve omurga gelişimine engel oluyor.
-Bebeklerde bağımsızlık algısının gelişiminin, yürümek için yürütece bağımlı olacaklarından gecikmesine neden oluyor.
 
Hasarı en aza indirgemek için, bebek yürüteçlerinin büyüklerin gözetiminde günde en fazla 2 defa ve 15 dakika ile limitli olarak kullanılması gerekiyor.

Meyve suyu ve süt

Pastörize edilmiş meyve suyu vitamin açısından yoksun olmakla birlikte şeker açısından yoğundur, bu çocukların dişlerinin çürümesine ve çocuklarda obezite riski oluşmasına neden olur.
-Pediyatri uzmanları 1 yaştan büyük çocuklara taze sıkılmış meyve suyu verilmesini öneriyor.
-İnek sütü demir açısından düşük olmakla birlikte bebeklerin gelişiminde gerekli olmayan, besin değeri oldukça yüksek bir gıdadır. Çocukların böbreklerine zarara yol açabilir, anemiyi tetikleyebilir.
-1 yaştan büyük çocuklara, günde 1 bardak kadar verilebilir. Çocuğunuza süt yerine kalsiyum yönünden zengin besinler verebilirsiniz. (Yeşil sebzeler, yoğurt, yumurta, ciğer)

Parlak renkte oyuncaklar

Çocuklar okul öncesi dönemde çevrelerini keşfetmeyi severler. Doğal olmayan renkler, elektronik sesler ve fazla detaylı oyuncaklar çocukların yaratıcığında gelişmelere engel olur.
Doğal renkte olan ahşap ya da kumaş ürünler satın alınmalı.
Bir oyun eğlenceden daha çok eğitici olmalıdır. Oyuncaların gerçekçi olmasına dikkat edin.

Kalın kıyafetler

Çocuklar ne kadar küçükse sistemlerindeki ısı ayarlama yetisi o kadar zordur. Fazla ısınabilirler. Onları fazla sarıp sarmalarsanız fazla ısı beyinde hasara ya da kalp krizine neden olabilir.
Ayrıca onlara fazla kıyafet giydirmek çocukları mevsim değişikliklerine karşı hassas hale getirir. Bu nedenle soğuk algınlığına yatkın olurlar.
Çocuklara pamuklu ve nefes alan doğal kıyafetler giydirilmeli. Bebekler karnı ve göğsü kuru, ayakları pembe ve sıcak olduğunda mutlu olur.

Elektronik ürünler

LED ekranlardan gelen mavi ışık çocuklarda retinal hasara neden olur ve çocuğunuz katarakt ya da körlük ile karşı karşıya gelebilir.

Akıllı telefon ve tabletlerin kullanımı çocukların gerçek dünyadan uzaklaşmasına neden olur. Çocuklarda ince ve kaba motor becerileri engellenir ve iletişim, karar verme, konuşma, kişilik sorunları oluşur.
Çocuklarınızın bu cihazlarla iletişimini günde 1 saat ile kısıtlayın. 2 yaşından büyük çocuklar akıllı telefonlarda beyin geliştirici oyunlar oynayabilirler. Bu cihazların kullanımı ebeveyn gözetiminde olmalıdır.

Emniyet kemerleri

Hamileyken, karnınızın üstüne emniyet kemeri takmak herhangi bir kaza durumunda bebeğinize zarar verebilir. Bu nedenle emniyet kemerinin alt kısmını indirebildiğiniz kadar indirmelisiniz. Araç içinde, öne eğildiğinizde bu bebeğe fazla basınç yapacağından, dik oturmalısınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x