"KALE GİBİ GELECEK" SATRANÇ EĞİTİM PROJESİ BAŞLADI

"KALE GİBİ GELECEK" SATRANÇ EĞİTİM PROJESİ BAŞLADI

"Kale Gibi Gelecek" Satranç Eğitim Projesi başladı

05 Temmuz 2017 - 15:17

Şehit çocuklarına yönelik düzenlenen "Kale Gibi Gelecek" başlıklı satranç eğitim projesinin açılış töreni yapıldı.Projenin açılış nedeniyle düzenlenen törende konuşan Aile ve Sosyal  Politikalar Bakanı Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine  Erdoğan'ın sosyal sorumluluk projelerindeki duyarlılıklarının ve liderliklerinin  Türkiye'ye güç verdiğini dile getirdi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile  Satranç Federasyonu tarafından bir otelde düzenlenen,  şehit çocuklarına yönelik "Kale Gibi Gelecek" Satranç eğitim Projesinin açılış  törenine katılan  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Betül Sayan Kaya bir konuşma yaptı. Tarih boyunca bu coğrafyayı bir satranç tahtası olarak görenler her zaman  benzer hamlelerle fakat farklı piyonlarla karşımıza çıktılar. Milletimizin  istiklaline sahip çıkan o asil mücadelesi karşısında her zaman aynı akıbetle  karşılaştılar" diyen Kaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine  Erdoğan'ın sosyal sorumluluk projelerindeki duyarlılıklarının ve liderliklerinin  Türkiye'ye güç verdiğini bildirdi. Projeyle şehit çocuklarına, satrancın yanı sıra sabır ve her hamleye  yeni bir hamleyle karşılık verecek zekanın öğretileceğini anlatan Kaya, projede  emeği geçenlere teşekkür etti.

 Kaya, geçmişte olduğu gibi gelecek nesillerin de kale gibi sağlam bir  iradeyle ülkelerinin istikbalini ve istikametini çizeceğini belirterek, şöyle  devam etti: "Tarih boyunca bu coğrafyayı bir satranç tahtası olarak görenler her  zaman benzer hamlelerle fakat farklı piyonlarla karşımıza çıktılar. Milletimizin  istiklaline sahip çıkan o asil mücadelesi karşısında her zaman aynı akıbetle  karşılaştılar. 15 Temmuz'da da daha önceki her hamlelerinde olduğu gibi 'Bu kez  başaracağız, bu sefer Türkiye'yi ve Türk milletini sindireceğiz' zannettiler. Ama  milletimiz yine kale gibi sağlam durdu, istiklaline ve istikbaline sahip çıkarak  hamlelerini bozdu. Bundan sonra da hangi piyonu kullanırlarsa kullansınlar,  başaramayacaklar. Bu ülke, bu millet asla mat olmayacak."
 

'SATRANCIN TÜRK KÜLTÜRÜNDE ÖZEL BİR YERİ VAR'

 Şehitlerin aziz hatıralarını yaşatmaya, emanetlerine sahip çıkmaya,  milli iradeyi güçlendirmeye devam edeceklerine değinen Kaya, Türkiye'nin  karanlığa sürüklenmesine asla müsaade etmeyeceklerini vurguladı. Bakan Kaya, Bakanlık olarak çocuk ve gençlerin sağlıklı gelişimi ve  toplumsal yaşama katılımı için ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği  haline önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, satrancın Türk kültüründe  de özel bir yeri olduğuna işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gittiği her yerde çocuklara satranç takımı  hediye etmesi ve çocukların da bu hediyeleri büyük bir heyecanla karşılamasının  çok anlamlı olduğuna dikkati çeken Kaya, şunları kaydetti:  "İnşallah bu projeyle de şehitlerimizin bize emaneti olan çocuklarımız  satrançla geleceğe bakacak, hem kendilerinin hem de ülkelerinin istikbaline  yönelik hamleleri şimdiden planlamış olacaklar. Bu vesileyle, 'Kale Gibi Gelecek'  Satranç Eğitim Projesinin ülkemiz için, çocuklarımız için, geleceğimiz için  hayırlı olmasını diliyor, tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x