ERDOĞAN 1044 GÜN SONRA KÜRSÜDE!

ERDOĞAN 1044 GÜN SONRA KÜRSÜDE!

ERDOĞAN 1044 GÜN SONRA KÜRSÜDE!

30 Mayıs 2017 - 12:50

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti genel başkanı olduktan sonra ilk grup toplantısına sloganlar eşliğinde girdi. Erdoğan 1045 gün sonra grup toplantısına katılıyor. 

Grup toplantısını yöneten Başbakan Binali Yıldırım Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kürsüye davet etti. Erdoğan kürsüye gelirken hep bir ağızdan Samanyolu şarkısı ile karşılandı.

Erdoğan konuşmasının başında ,"Açıkça söylemek lazım ki AK parti devrimcidir. AK Parti'nin devrimci yönü olmasa bunca yıldır iktidarda kalamazdı." dedi.

Konuşmasında FETÖ davalarına da değinen Erdoğan " Dünyaya sesleniyorum. eğer iade yanaşmazsanız. yarın sizin istediklerinizden bizde olan varsa alamayacaksınız. Ettiniz ettiniz etmezseniz siz bilirsiniz "men dakka dukkToplantıyı açan Binali Yıldırım  "grup sizi özledi cumhurbaşkanım" dedi.  Yıldırım sözlerine şöyle devam etti.

Sayın cumhurbaşkanımızı kurucu genel başkanımızı partisiyle buluşturduk. 21 Mayıs'ta olağanüstü genel kurulla Ak Parti genel Başkanı olarak seçtik. Yeni dönemin milletimize hayılı uğurlu olmasını diliyorum.

Türkiye 2017 anayasa değişikliğinden sonra yeni bir döneme girmiştir. Bu yeni dönem. Güçlü iktidar devamlı istikrar dönemidir.

Türkiye'de hiç kimse demokrasi dışı girişimlere teşebbüs edemeyecektir. Halkın iradesi develet hakim olacaktır. Bu da sürekli istikrarı beraberinde getirecekti.a" dedi.
Partimizin ilkelerine ters düşecek hiçbir yanlışın içinde olmamaya gayret ettim ve bizim yol arkadaşlarımızın vatandaşlarımızın beklentilerini karşılamak için arkadaşlarımızla var gücümüzle çalıştık. 1 yıl kısa süre ama bu yıl ileri ki dönemlerde de çok konuşulacak. Çünkü bu yıl içinde Türkiye darbe gördü ama Sayın Cumhurbaşkanım bu seferki öncekiler gibi olmadı. Bu sefer karşılarında ceketini alan siyasetçiler değil darbecilere darbe vuran bir Cumhurbaşkanı gördüler bir millet gördüler. Türk demokrasi tarihinde darbelere darbe vurulduğu bir dönem başladı.
Partimizin ilkelerine ters düşecek hiçbir yanlışın içinde olmamaya gayret ettim ve bizim yol arkadaşlarımızın vatandaşlarımızın beklentilerini karşılamak için arkadaşlarımızla var gücümüzle çalıştık. 1 yıl kısa süre ama bu yıl ileri ki dönemlerde de çok konuşulacak. Çünkü bu yıl içinde Türkiye darbe gördü ama Sayın Cumhurbaşkanım bu seferki öncekiler gibi olmadı. Bu sefer karşılarında ceketini alan siyasetçiler değil darbecilere darbe vuran bir Cumhurbaşkanı gördüler bir millet gördüler. Türk demokrasi tarihinde darbelere darbe vurulduğu bir dönem başladı.
Sayın cumhurbaşkanım hep söylediğiniz bir şey var karar söz milletindir. Millet 16 nİsan'da kararını verdi.  liderliğinizde yeni sistemin hazırlıklarının en titiz bir şekilde yapılcağı bir dönem olacak. Siz başımızda olduğunuz sürece Türkiye'nin yapılamaz ve çözülemez denilen sorunlarını çözüp Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştıracak çalışmayı yapacağız.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar

Erdoğan sözlerine Manisa'da meydana gelen 5.1'lik depremle ilgili geçmiş olsun dileklerini ileterek başladı.

Erdoğan en büyük tesellimiz can kaybı olmamasıdır dedi.

En son 22 temmuz 2014'te bu salonda sizlerle beraber olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum.

BİNALİ YILDIRIM'A TEŞEKKÜR

Dün genel merkezimizde toplantı yaparak MYK'yı belirledik. Durmak yok yola devam . İnşallah bundan sonra partimizin tüm çalışmalarında beraber olacağız. Bundan sonra işimiz zor bunu da belirtmek zorundayım. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanlığı sıfatıyla yapmam gereken işler de var. Katılamadığım toplantılarada Binali Yıldırım başkanlık edecek. Kendisine sizlerin ve milletimin huzurunda teşekkürlerimi  sunuyorum.

14 Ağustos 2001'de partimizi kurduğumuzda milletimize Türkiye'nin sorunları çözümsüz değil çözümleri milletimizle arayacağız demiştik.

Bu ülkeye gerçek manada demokrasiyi de cumhuriyetide refahı da getiren AK Parti olmuştur. AK parti demokrattır. Bu yüzden milletin tercihlerini en üstte tutmuştur.

AK parti Cummhuriyetçidir. Cumhura dayalı bir yönetim istemiştir. AK Parti millidir. O ülkenin bu ülkenin dediklerine değil sadece milletin ne istediğine bakmıştır.

AK parti kucaklayıcıdır. Irk dil din ayrımı yapmamıştır.

Biz Suriyeliler için kılını kıpırdatmayanlara insanlık dersi verdik. Türkiye geçtiğimiz yıl yaptığı 6.5 milyar dolarlık.

AK PARTİ DEVRİMCİDİR

AK Parti elbette, aynı zamanda muhafazakardır. Milletimizin değerlerine saldırılmasına karşı çıkmış, bu değerlere sımsıkı sahip çıkmıştır. Bunun için Açıkça söylemek lazım  AK Parti devrimcidir. AK Parti'nin devrimci yönü olmasa bunca yıldır iktidarda kalamazdı.

 'Devrimciyim' diye söyleyenlere sesleniyorum, AK Parti'nin attığı adımları hanginiz attınız. Bizi bile kapatmaya yeltendiniz. AK Parti'nin varlığı onları ciddi manada ürkütüyor. Aynı şekilde bu ülkede kılık kıyafet noktasında bizim yavrularımızı üniversite kapılarından kovanlar siz olmadınız mı? Nerede özgürlüğünüz? 'Özgürlük benim sınıfımda olanlara olur' mantığı yoktur, böyle bir şey olamaz. Her yerde başı açık, örtülü el ele kol kola yürüyorlar. Demek ki oluyor. Bu milletin fertlerini birbirine düşman ettiğiniz sürece bu ülkede bu millet size iktidar vermez."

YÜKSEKOVA VE CİZRE DAHA FARKLI VE GÜÇLÜ BİR ŞEHİR OLACAK

Hakkari biz milletvekili vermediği için Selahaddin Eyyubi havalimanını yapmamazlık etmedik. Şırnak ve Cizre'ye şehir sözümüz var. Bu sadece kentsel dönüşümdür. Olay sadece valiliğin ve bazı kurumların taşınmasıdır.  Hakkari'deki şehri nereye taşıyoruz. Yüksekova'ya Aynı şekilde Şırnak Cizre için geçerlidir. Çok daha farklı ve güçlü bir şehir olma fırsatı yakalayacaklar.

EĞER İADE ETMEZSENİZ...

AK Parti milleti devleteiyle buluşturdu. 15 Temmuz bunun en büyük tezahürüdür.

'Yürüyeceksin milletin yürüyecek arkandan' Yürüdü, öyle yürüdü ki, FETÖ'nün kahpe iz sürücülerine bu ülke teslim edilmedi. Şimdi duruşmalar başladı. Bizler bütün şehitlerimizin ailelerine bu mahkeme kararları ile hakların iadei itibarın sağlanmasını temin edeceğiz. Dünyada bunları korumaya kalkan ülkelere karşı da yargı kararları deyip bunları da onların önüne koyacağız
Duruşmalar başladı. Dünyada bunları korumaya kalkanlara yargı kararlarını göstereceğiz. Dünyaya  sesleniyorum. eğer iade yanaşmazsanız. yarın sizin istediklerinizden bizde olan varsa alamayacaksınız. Ettiniz ettiniz etmezseniz siz bilirsiniz "men dakka dukka"

AK PARTİ'DE YENİ DÖNEM

16 Nisan halk oylamasıyla kabul edilen yeni yönetim sistemi devrim mahiyetinde bir reformdur.  MKYK'da henüz 20'li yaşların başındaki iki kızımız yer aldı. Bunun yanında 40 ve daha yaş altı gruptan 16 vatandaşımız bulunuyor. Meclis grubumuzuun yaş ortalaması da 52. 

Tüm bakanlarımızdan 180 günlük eylem planı istedim.

2035 yılını hedef alan bir çalışmaya başladık. Bu aynı zamanda 2053 yılının temelini oluşturacaktır.

Yeni Türkiye'nin inşasında omurga görevini yine sizler üstleneceksiniz.

Anayasa değişikliği ile başarı çıtası yüzde 50+1 oldu. Sandıkta yüzde 50'nin üzerine çıkmak için milletimizin tamamaını kucaklamayı hedeflemeliyiz. Çokndaha dinamik ve çok daha gayretkeş ekiplerle 2019'a hazırlanmamız gerekiyor.

Bir taraftan da bakanlıklarımız çalışma programlarını ve takvimlerini hazırlayıp 2019'a hazırlanaaklardır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x