ŞIRNAK’TA DÜŞEN HELİKOPTERDE 13 ASKER ŞEHİT OLDU!

ŞIRNAK'TA DÜŞEN HELİKOPTERDE 13 ASKER ŞEHİT OLDU!

ŞIRNAK'TA DÜŞEN HELİKOPTERDE 13 ASKER ŞEHİT OLDU!

01 Haziran 2017 - 08:18

Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan ve içerisinde 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile albay ve yarbayların da bulunduğu helikopter düştü. TSK'dan yapılan açıklamaya göre 13 asker şehit oldu. 

Şenoba beldesinde düşen Cougar tipi askeri helikopterin enkazında uzman ekiplerce inceleme yapılıyor. Enkazın bulunduğu Hezil Çayı mevkisine gelen jandarmaya bağlı olay yeri inceleme ekipleri, enkaz ve çevresinde çalışma yürütüyor. Olay yerindeki acı görüntüler gün ağarınca ortaya çıktı...
Şırnak'ın Şenoba bölgesinde bir askeri helikopterle saat 19:40 itibarıyla irtibatın kesildiği bildirildi. Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, helikopterin yüksek gerilim hattına takılıp düştüğü belirtildi.

OLAY YERİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR GELDİ

Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba Beldesinden havalanan ve yüksek gerilim hattına takılarak düşen Cougar tipi helikopterin enkazında olay yeri inceleme çalışmaları devam ediyor.  
Şenoba beldesinde düşen Cougar tipi askeri helikopterin enkazında uzman ekiplerce inceleme yapılıyor. Enkazın bulunduğu Hezil Çayı mevkisine gelen jandarmaya bağlı olay yeri inceleme ekipleri, enkaz ve çevresinde çalışma yürütüyor.
Kuzey Irak’ın sıfır noktasında düşen helikopterin enkazı çevresinde yoğun güvenlik önlemleri arasında olay yeri inceleme çalışmaları devam ediyor.
TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Türk silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada kazada 13 askerin şehit olduğu belirtildi.

İşte o açıklama;
"31 Mayıs 2017 Çarşamba günü, Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içinde 13 personelimizin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi bir helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55 sularında kaza kırıma uğramıştır. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir.

Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

EN ACI LİSTE

Tümgeneral Aydoğan Aydın
Albay Oğuzhan Küçükdemir
Albay Gökhan Peker
Yarbay Songül Yakut
Binbaşı Koray Onay
Yüzbaşı İlker Acar
Yüzbaşı Nuri Şener
Başçavuş Mehmet Erdoğan
Uzman Çavuş Zeki Koç
Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak
Pilot Üstteğmen Abdülmüttalip Kesikbaş
Başçavuş Fevzi Kıral
Pilot Uzman Çavuş Hakan İncekal

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesiyle ilgili olarak yetkililerden bilgi aldığı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde bir askeri helikopterin düştüğüne ilişkin ilk bilginin, Beştepe'de MGK Toplantısının ardından MGK üyelerine verilen iftar esnasında ulaştığını açıkladı.

Helikopterin yüksek gerilim hattına takılarak düşmesiyle meydana gelen elim kazada can kayıpları da olmasından derin üzüntü duyan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehit askerlere Allah'tan rahmet temennisi eşliğinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a başsağlığı dileklerini de ilettiği kaydedildi.
BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN TAZİYE MESAJI

Başbakan Binali Yıldırım, Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen 13 asker için taziye mesajı yayınladı. Yıldırım mesajnda, "Helikopterde bulunan 13 askerimizin şehit olduğu haberini teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Bizleri derin bir acıya boğan bu elim olayda, şehit olan kahraman Vatan evlatlarımıza Allah'tan rahmet niyaz ediyorum" 

Başbakan Binali Yıldırım Şırnak'ta  helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askere ilişkin  taziye mesajı yayınladı. Başbakan Yıldırım'ın mesajında şu ifadeler yer aldı: "Bugün akşam saatlerinde, Şırnak Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinden havalanan Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait bir helikopterin, yüksek gerilim hatlarına takılarak kaza kırıma uğraması sonucu, helikopterde bulunan 13 askerimizin şehit olduğu haberini teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Bizleri derin bir acıya boğan bu elim olayda, şehit olan kahraman vatan evlatlarımıza Allah'tan rahmet niyaz ediyorum.

Şehitlerimizin kederli aileleri ve yakınları başta olmak üzere bütün vatandaşlarımıza sabır ve başsağlığı diliyorum." ifadelerine yer verdi.

BAKAN ALBAYRAK'TAN TAZİYE

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde askeri helikopterin düşmesi nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

Bakan Albayrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Şırnak'ta helikopter kazasında şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabrı cemil dilerim. Milletimizin başı sağ olsun." ifadesini kullandı.

KURTULMUŞ: ACI HABERLE YÜREĞİMİZE ATEŞ DÜŞTÜ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, şehit olan askerlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Kurtulmuş, Twitter'daki hesabından, "Mübarek Ramazan ayında Şırnak'tan aldığımız acı haberle yüreğimize ateş düştü. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'mize ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Mekanları cennet olsun." paylaşımında bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik de şehit olan 13 askere Allah'tan rahmet diledi.

Bakan Çavuşoğlu, "Şırnak'ta düşen helikopterde şehit olan kahramanlarımızın acısı yüreğimizi dağladı. Allah rahmet eylesin, Milletimizin başı sağ olsun." mesajını yazdı.

Bakan Çelik ise şehit olan askerlere Allah'tan rahmet dileyerek, "Yüreğimiz yandı. Acımız çok büyük. Mekanları cennet olsun..." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: TÜM TÜRKİYE'NİN BAŞI SAĞ OLSUN

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Şırnak'ta helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm Türkiye'nin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

ŞIRNAK VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada "İlimiz Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan Cougar tipi helikopterimiz kalktıktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılması sonucu düşmüştür. Olay yerine kurtarma ekiplerimiz intikal etmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

ORG. AKAR BÖLGEYE GİTTİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Şırnak'ta askeri  helikopterin düşmesinin ardından incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti.  

BAŞBAKAN  YARDIMCISI ŞİMŞEK VE 2 BAKAN BÖLGEYE GİTTİ
 
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 13 askerin şehit olduğu helikopter kazasıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Şınak’a gitti.

MEHMET ŞİMŞEK'TEN AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek kazayla ilgili Twitter üzerinden bir açıklama yaparak kazada şehitlerimiz olduğunu söyledi.

Şırnak'tan acı bir kaza haberi, yine yüreğimize kor ateşler düştü. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun...

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x